EYT açıklamaları ardı ardına geldi! Çalışma Bakanı son gelişmeleri duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı EYT açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de EYT açıklaması yaparak son durum hakkında net bilgi verdi.
EYT açıklamaları ardı ardına geldi! Çalışma Bakanı son gelişmeleri duyurdu!

Emekli olabilmek için EYT düzenlemesine dair bugün yapılan kabine toplantısından karar çıkmasını bekleyen milyonlarca vatandaşın beklentileri karşılanmadı. Ancak hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ile alakalı yeni açıklamalarda bulunup son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirdiler.

EYT AÇIKLAMALARI ARDI ARDINA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile EYT meselesinin yılbaşından önce TBMM’ye gönderileceğini söylerken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin çok daha ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. EYT düzenlemesinin seçim sonrasına bırakıldığına dair iddiaları da cevaplandıran Bakan Vedat Bilgin EYT’lilerin yüreklerine su serpti.

EYT SEÇİM SONRASINA ERTELENDİ İDDİALARINA NET YANIT

EYT’nin erteleneceği iddialarına tepki gösteren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Aylardır çok yoğun bir şekilde emek veriliyor ve artık son aşamaya geldik. EYT düzenlemesinin seçim sonrasına ertelenmesi gibi bir durum yok. Şu anda sadece ince ayarları yapıyoruz. Yılbaşından önce gereken açıklama yapılacak ve kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na verilecektir.” dedi.

YAŞ ŞARTI OLACAK MI, SON KARAR NE?

Yaş şartı ile alakalı olarak da bilgi veren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Yaş şartının tamamen kaldırılması halinde özel sektöre ve kamuya yansıyacak olan maliyete dair son hesaplamalar yapıldı. Kabine toplantısında bunlar gündeme geldi ve değerlendirildi. Teknik konularda biz bakanlık olarak çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı da bütçe konusunda çalışmalarında sona geldi. Yaş şartı henüz netleşmedi. Tamamen yaş şartı olmadan da EYT düzenlemesi uygulamaya geçebilir, belirli bir yaş şartı uygulanarak da bunu yasalaştırabiliriz. Buna dair kararı Sayın Cumhurbaşkanımız verecek. Yaş şartı dahil kapsamlı açıklamayı Cumhurbaşkanımızın bu hafta içinde yapabileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

EYT’DE TAKVİM NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EYT düzenlemesine dair takvim henüz netleşmedi. Bu takvimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna açıklayacak. Ancak beklentilere göre bu hafta içinde TBMM Başkanlığına gönderilecek olan kanun teklifi gelecek hafta Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak. Muhalefetin de destek vereceği düzenleme kısa bir sürede komisyondan geçerek Genel Kurul’a gidecek. Ocak ayının 15’inden önce EYT düzenlemesinin yasalaşması bekleniyor.