EYT ile emekli olan o kişilere imza atar atmaz ilk emekli maaşına ek en az 3000 TL ödenecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından verilecek olan müjdeli haberi beklemeye devam ederken konu hakkında SGK'dan bir son dakika müjdesi geldi.
EYT ile emekli olan o kişilere imza atar atmaz ilk emekli maaşına ek en az 3000 TL ödenecek

İlk işe giriş tarihi 1999 ve öncesi olan milyonlarca kişi emekli olmak için EYT düzenlemesi bekliyordu. 2 milyon SKK'lı, 1 milyon BAĞKUR'lu kişi olmak üzere toplamda 3 milyon kişinin kanun düzenlemesi ile emekli olması bekleniyordu. 

Ancak düzenleme ile kademeli emeklilik gündeme gelirken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son açıklamada ortalama olarak ilk etapta 750 bin kişinin hemen emekli olması bekleniyor. Bu kişiler EYT yasası çıkar çıkmaz hemen emekli olacak. Geriye kalan 2 milyon 250 bin kişi ise prim günü ve şarta göre kademeli olarak ancak yine de bir önceki yasal düzenlemeden daha erken tarihlerde emekli olacaklar. 

SGK PROMOSYON DUYURUSU YAPTI, MİLYONLARCA EMEKLİYE MAAŞ PROMOSYONU MÜJDESİ GELDİ! 

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından yapılan son dakika duyurusu ile emekliye maaş promosyonu müjdesi verildi. Yapılan açıklama ile 3 sene boyunca maaşını aynı bankadan almaya söz veren kişilere bankalar tarafından verilecek en düşük emekli maaşı promosyonu rakamları yükseltilmişti. Bu rakamlar;

Emekli maaşı 3 bin 500 liraya kadar olan emeklilere promosyon ödemesi olarak 3.000 TL, 

Emekli maaşı 3 Bin 500 TL ile 7 Bin 500 TL arasında olan emeklilere promosyon ödemesi olarak 3 Bin 500 TL, 

Emekli maaşı 7 Bin 500 TL ile 10.000 TL arasında olan emeklilere promosyon ödemesi olarak 4 Bin 500 TL,

Emekli maaşı 10.000 liradan fazla olan emeklilere ise 5 Bin TL maaş promosyonu ödemesi yapılmasına karar verilmişti. 

EYT ile emekli olan o kişilere imza atar atmaz ilk emekli maaşına ek en az 3000 TL ödenecek

EMEKLİ OLAN EYT'LİLER İLK MAAŞA EK OLARAK PROMOSYON ÖDEMESİ DE ALACAKLAR MI?

EYT yasası ile beraber emekli olan kişilere ilk emekli maaşı ödemesi öncesinde banka ile atacakları 3 senelik promosyon anlaşması imzası ile promosyon ödemesi de yapılacak Emekliler bu imzalar karşılığında maaşlarını aldıkları bankaya bağlı olarak değişmekle beraber en düşük 3 bin TL ödeme alacaklar. Bu rakamlar anlaşılan bankaya göre ek promosyon ödemeleri ile bugünkü rakamlara göre 13 bin liraya kadar çıkabilecek. Emekli hangi banka ile anlaşırsa o bankanın sunduğu imkana göre alacağı rakamı öğrenebilecek.