EYT ile emekli olanlara Ziraat Bankası üzerinden ilk maaşa ek 4500 TL ödeme yapılacak!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT müjdesi ile erken emeklilik müjdesi bekleyen milyonlarca kişi son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. EYT yasası için Aralık, EYT'lilere ilk maaş için ise Şubat ayı işaret edilirken promosyon ödemesi de geldi.
EYT ile emekli olanlara Ziraat Bankası üzerinden ilk maaşa ek 4500 TL ödeme yapılacak!

EYT yasası üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken yaklaşık 1,5 milyon kişinin EYT yasası çıkar çıkmaz hemen emekli olması bekleniyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT müjdesi bekleyenler en çok ilk maaş alacakları tarihi merak ederken EYT'lilere ilk maaş ödemesinin Şubat ayında yapılması bekleniyor. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası çıktığında ilk etapta prim ve yıl şartını karşılayan 1,5 milyon kişinin hemen emekli olacağı belirtilirken bu kişiler emekli maaşına ek olarak ilk maaşlarında imzalayacakları promosyon sözleşmesi ile ilave promosyon ödemesi de alacaklar. Şubat ayında emekli maaşını almaya başlayan kişiler aynı zamanda Nisan ayında da ilk emekliye bayram ikramiyesi ödemesini de alacaklar. 

EYT İLE EMEKLİ OLANLAR EMEKLİYE MAAŞ PROMOSYONU ÖDEMESİ ALACAK MI?

Evet, EYT yasası çıktığında emekli maaşı almaya başlayan kişiler ilk emekli maaşına ek olarak maaş aldıkları bankalar ile 3 senelik promosyon sözleşmesi ile maaşlarına ek olarak promosyon ödemesi de almaya hak kazanacaklar. Promosyon ödemesi için alınacak tutar kişinin tercih ettiği bankaya ve maaşına göre belirlenecek. 

EYT ile emekli olanlara Ziraat Bankası üzerinden ilk maaşa ek 4500 TL ödeme yapılacak!

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ MAAŞI PROMOSYONU NE KADAR, EN YÜKSEK PROMOSYON KAÇ TL?

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası üzerinden maaş promosyonu alan kişilere ödenecek olan rakamlar 2022 yılında beklendiği üzere güncellendi. Ziraat Bankası bir kere daha maaş promosyonu ödemesi olarak SGK tarafından açıklanan listeyi uygulamayı tercih etti ve ilave promosyon ödemesi yapmadı. Açıklanan liste kapsamında;

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL tutarında olmak üzere ödeme yapılacağı ilan edildi. 

 EYT İLE İLK MAAŞ HANGİ TARİHTE ÖDENECEK, EYT'LİLER NE ZAMAN EMEKLİ MAAŞI ALMAYA BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında EYT yasası üzerinde ki çalışmaların tamamlandığını ve Aralık ayında meclise sunacaklarını duyurmuştu. EYT yasasının Ocak ayında yasalaşması ve ilk maaş ödemesinin Şubat ayında yapılması bekleniyor.