EYT yasası için bomba iddia! Emeklilere 2023 jesti 2000 sonrası emeklilere intibak düzenlemesi ve 1000 TL seyyanen zam

2023 yılı emekli maaşı zammı için çalışmalara başlanırken kulislere bomba gibi bir iddia daha düştü. EYT yasası içerisine intibak düzenlemesi de eklenebileceği, emeklilere bin TL seyyanen zam gelebileceği beklentisi oluştu!
EYT yasası için bomba iddia! Emeklilere 2023 jesti 2000 sonrası emeklilere intibak düzenlemesi ve 1000 TL seyyanen zam

Milyonlarca emekli 2023 yılında maaşlara yapılacak olan zammı beklemeye devam ederken siyaset kulislerine atılan yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Son dönemde hükümet tarafından atılan adımlar ve yeni sosyal yardım paketleri ile EYT yasası sonrasında AK Parti'nin oy oranında yükseliş yaşandığı iddia edilirken bu nedenle intibak düzenlemesi ve 1000 TL seyyanen zam beklentisinin yeniden gündeme alındığı dile getirildi. 

Siyaset kulislerinde özellikle de intibak düzenlemesi konusunda çalışmaların başladığı iddia edilirken çalışmaların bütçeye olan yüküne göre yasal düzenlemenin EYT yasası içerisine eklenebileceği ve böylelikle ayrı bir intibak yasası yapılmayacağı dile getirildi. Söz konusu iddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günler ortaya çıkaracak. Ancak iddialar doğru çıkarsa 2000 yılından sonra emekli olan milyonlarca emeklinin maaşı büyük oranda artacak. 

2000 SONRASI İNTİBAK NE DURUMDA, İNTİBAK YASASI NE OLDU?

Hatırlanacağı üzere emekli maaşları üzerinde yapılan düzenleme ile intibak yasası meclise getirilmiş ve 2000 öncesi emekli olan kişilerin maaşlarına yasal düzenleme yapılarak artışa gidilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan EYT açıklaması emeklilik müjdesi bekleyen milyonlarca kişiyi sevindirirken intibak düzenlemesi bekleyen kişileri de yeniden umutlandırmıştı. 

 İntibak yasası dönem dönem gündeme gelse de tıpkı EYT yasası düzenlemesinde olduğu gibi bir süre sonra hükümetin olumlu yanıt vermemesi üzerine gündemden düşüyordu. EYT'nin yoğun talep üzerine Aralık ayında meclise gelecek olması intibak düzenlemesi bekleyenleri de sevindird. 

EYT yasası için bomba iddia! Emeklilere 2023 jesti 2000 sonrası emeklilere intibak düzenlemesi ve 1000 TL seyyanen zam

HÜKÜMETİN EMEKLİLERE 2023 JESTİ İNTİBAK YASASI VE SEYYANEN ZAM MI OLACAK?

Hükümetin milyonlarca emeklinin gönlünü kazanarak yeniden oylarını alabilmek adına çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirmek için çalıştığı iddia edilirken bu düzenlemelerin önemli 2 tanesi intibak yasası ve seyyanen zam olarak öne çıktı. Düzenlemenin yasalaşması durumunda 2000 sonrasında emekli olan kişilerin maaşlarına almış oldukları tutara göre değişmek üzere intibak zammı ve tüm emeklilere de bin TL seyyanen zam iddiaları gündeme geldi. Aralık ayında EYT yasasının meclise gelmesi ile iddialar da netlik kazanmış olacak.