EYT'de kademeli yaş şartı getirildi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'de dikkat çekici konulardan birine değindi.
EYT'de kademeli yaş şartı getirildi mi?

Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT ile ilgili Meclis'te düzenlemeler devam ederken kademeli yaş şartı ile ilgili detaylar aratılmaya devam ediyor. Emekli olmayı dört gözle bekleyen vatandaşlar 'EYT'de kademeli yaş şartı getirildi mi?' sorusunun yanıtını aratmaya devam ederken Meclis'te alınan son kararlar açıklandı. 

EYT'DE SON GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'de dikkat çekici konulardan birine değindi. EYT'de maaşla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşların ilk aylıklarının Şubat Mart ayı gibi bağlanabileceğini dile getirerek "EYT konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. AK Parti olarak teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Bu işi inşallah bir an önce bitireceğiz" dedi.

Teklif hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yeni kademeli yaş şartı getirildiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Yeni kademeli yaş şartı getirildiği iddialarının yalan olduğunu kesin bir dille söyleyen Akbaşoğlu başka bir şart eklemenin asla söz konusu olamayacağını belirtirken "Bu teklif ile yeni bir şart getirildiği apaçık bir yalandır. Şu teklifimiz ile yeni bir şart getirildiği veyahut da kademeli prim şartı bu teklifle getirildiği sözü iftiradır, yalandır, teklif sahiplerine en büyük bühtandır. Teklifimizde hiçbir eksiklik yok, teklifimiz basit, sade, uygulanabilir ve en geniş kapsamlı ve eşitlikçi bir şekilde ister BAĞ-KUR’lu, ister Emekli Sandığı, ister SSK’lı olsun, bütün bu statülerde çalışan ve kanuna göre eğer 1999’dan bu tarafa, AK Parti iktidarından önce kurulmuş ve yürürlükte olan, bugün de yürürlükte olan 3 şarttan yani prim gün sayısı, çalışma süresi ve yaş şartından 2 şartı yerine getirenler, yani prim gün sayısını dolduranlar ve çalışma süresini dolduranlar istisnasız herkes emekli olmaya hak kazanacaklar. Yaptığımız düzenlemenin özü bu. Bu kadar, başka bir şart ileri sürmek, başka bir şart ilave etmek asla ve kata söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.