EYT'de son dakika yeni yaş şartı haberi! SGK uzmanı canlı yayında Top Secret bilgi dedi Erdoğan'a sunulacak yaş sınırı sızdırıldı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT haberleri için sıcak gelişmeler devam ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında içeriden aldığı sağlam duyumu aktardı. EYT'de yeni yaş şartı sınırı için ilk rakam geldi!
EYT'de son dakika yeni yaş şartı haberi! SGK uzmanı canlı yayında Top Secret bilgi dedi Erdoğan'a sunulacak yaş sınırı sızdırıldı

EYT yasasında sular bir türlü durulmak bilmezken TBMM çatısı altında dün gece alınan son dakika kararı ile düzenlemenin 2023 senesine kalacağı kesinleşmişti. EYT'de son dakika gelişmesi için yeni bir açıklamada SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapıldı. Daha öncede başarılı kulis haberleri ile adını duyuran Erdursun canlı yayında EYT'de yaş sınırı duyumu aldığını dile getirdi. 

Hatırlanacağı üzere EYT yasası ilk gündeme geldiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkiye formülü ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilerden 5 bin prim günü ile kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl şartı ile hak sahiplerinin emekli edileceğini söylemişti. Bakanın açıkladığı 1,5 milyon kişi sayısı da bu açıklamaları desteklemişti.

EYT'DE YENİ YAŞ SINIRI ŞARTI OLACAK MI?

Ancak Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında düzenlenen üçlü zirveden yeni yaş şartı çıkmıştı. Kulislere düşen EYT'de yeni yaş şartı büyük tepki çekerken kamuoyunda oluşan büyük yankı üzerine bir sonraki gün 2 bakan bu sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti ile Beştepe'ye çıkmıştı. 

 2 bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından uyarıldığı ve sorunu hemen çözmelerinin istendiği iddia edilmişti. Türkmenistan ziyareti öncesinde havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT sorununu 2023 senesine bırakmadan çözeceklerini dile getirmişti. Ancak dün mecliste alınan tatil kararı ile düzenlemenin 2023 senesine kalacağı kesinleşmiş oldu. 

EYT'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN! KADINLARDA ERKEKLERDE YENİ YAŞ ŞARTI SINIRI KAÇ OLACAK?

Daha önce aktardığı kulis haberlerinde nokta atışları yaparak duyumları doğru çıkan SGK Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında aktardığı yeni kulis haberinde "Bana gelen duyumlar şu. İlk defa buradan açıklıyorum. İsim veremem ama gerçekten çok önemli isimlerden bu bilgi geldi. Şu anda kadınlarda 45 erkeklerde 47 yaş düşünülüyor.

'Muhakkak bir yaş sınırı koyalım' diyorlar. 'Söylediğimizden geri adım atmamış oluruz. Hem de herkesi ikna edecek bir yaş söylemiş oluruz.' Kadınlarda 45 erkeklerde 47 yaş ciddi ciddi masada" diyerek Erdoğan'ın bu rakam için ikna edilmeye çalışıldığını dile getirdi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş şartına karşı çıktığı iddia edilirken sorunun çözümü için alternatif seçeneklerin araştırıldığı belirtiliyor.