EYT'de yıl sürprizi! Yaş şartı kaldırılacak erkeklerde 25 kadınlarda 20 yılını dolduran EYT'liler hemen emekli olacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar devam ederken yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. EYT'de yeni formül üzerinde yeni açıklama geldi. EYT çıkınca kimler emekler olacak?
EYT'de yıl sürprizi! Yaş şartı kaldırılacak erkeklerde 25 kadınlarda 20 yılını dolduran EYT'liler hemen emekli olacak

Milyonlarca kişinin ve ailesinin beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediyor. Yapılacak olan yasal düzenleme sonrasında milyonlarca kişi emeklilik müjdesi beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan tek formül açıklaması ile EYT'de hemen emekli olacaklar merak konusu olmuştu. 

EYT ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi ile basına sızdırılan yeni bilgiler ışığında milyonlarca memur, SSK'lı ve Bağkur'lu çalışanlar için son viraja girildiği duyuruldu. EYT düzenlemesi ile kadınlar ve erkekler için yaş şartı kaldırılacak. Ancak bu seferde hizmet yılı ve prim şartı devreye girecek. Aranılan şartları yerine getiren çalışanlar hemen emekli olurken diğer çalışanlar kademeli olarak emekli olacak. 

EYT'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN! KİMLER HEMEN EMEKLİ OLACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasa tasarısı üzerinde yapılan çalışmaların tamamlandığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin söz konusu yasa tasarısını taşerona kadro çalışmalarının tamamlanmasının ardından Aralık ayında meclise getireceklerini duyurdu. EYT yasa tasarısı ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kadınlar ile erkekler için emeklilik şartları arasından yaş şartı kaldırılacak. 

EYT'de yıl sürprizi! Yaş şartı kaldırılacak erkeklerde 25 kadınlarda 20 yılını dolduran EYT'liler hemen emekli olacak

EYT İLE KADIN VE ERKEKLER İÇİN YENİ HİZMET YILI ŞARTI MI GELİYOR?

Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre emeklilikte yaşa takılanlar yasa tasarısı düzenlemesi ile kadınlar ve erkekler için yeni ayrı ayrı hizmet yılı şartı getirilecek. EYT yasası ile Memur, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, tarım sigortalısı olarak çalışan kişiler ilk işe giriş tarihi 1999 ve öncesi olan kişilere yaş şartı kaldırılarak emekli olma hakkı verilecek. 

Yasal düzenleme sonrasında 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren kişiler arasında kadınlar 20 yılını doldurunca erkekler ise 25 yılını doldurunca emeklilik hakkı elde edecekler. Bu kişilerde yaş şartı aranmayacak ancak prime dayalı emeklilik sistemi uygulanacak. Bu sistem üzerinden emeklilik için aranılan prim gün şartını taşıyan kişiler hemen emekli olacak. EYT çıktığı anda emekli olacak kişi sayısı 1,5 milyon kişi olarak hesaplanırken kalan kişiler ise kademeli olarak prim günleri dolduklarında emekli olacaklar.