EYT'li emekliler için ilk ödeme! En az 4.900 TL alacaklar!

EYT’liler ile alakalı olarak ilk ödeme haberi geldi. Mart ayı içerisinde SGK’ya emeklilik başvurusunda bulunan ve aylık bağlama işlemi bitenlere maaşlarından önce fark ödemeleri başladı.
EYT'li emekliler için ilk ödeme! En az 4.900 TL alacaklar!

EYT yasasının çıkmasının ardından SGK emeklilik başvurularını alıp yoğun bir mesaiye başlamıştı. Bu yoğun mesai çerçevesinde yapılan emeklilik başvuruları neticelendirilerek EYT’lilerin aylık bağlama işlemleri tamamlanıyor. Şu ana kadar 1,6 milyon EYT’li vatandaş emeklilik başvurusu yaparken bunların 250 bininin aylık bağlama işlemleri tamamlandı.

EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAMAMLANANLAR İÇİN ÖDEMELER HESAPLANIYOR

Emeklilik başvurusunda bulunan EYT’liler için işlemler büyük bir hızla gerçekleştiriliyor. SGK’nın mevcut kapasitesinin çok üzerinde olan emeklilik başvurularında emeklilik işlemleri tamamlanan EYT’liler için fark ödemeleri yapılmaya başlandı. Mart ayında ilk başvurularını yapan EYT’liler bu açıdan kazançlı çıktılar.

MAAŞ FARKLARI OLUŞTU

EYT kapsamında emekli edilen vatandaşlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor. SGK mevzuatına göre emeklilik koşullarını sağlayan bir sigortalı Mart ayı içerisinde emeklilik başvurusu yapmışsa o kişinin işlemleri tamamlansın veya tamamlanmasın 1 Nisan’dan itibaren emekli kabul ediliyor. Emekli kabul edilen EYT’lilere bu kapsamda eğer SSK’lı iseler 1 Nisan – 17 Nisan arasındaki farkları, Bağkur’lu iseler 1 Nisan – 25 Nisan arasındaki farkı birikmiş olarak alacaklar.

EN AZ 4.900 TL FARK ÖDEMESİ!

EYT ile emeklilik hakkı elde eden SSK’lı EYT’lilere yapılacak olan fark ödemesi ile alakalı olarak bilgiler gelmeye başladı. Buna göre EYT’liler eğer SSK’lı iseler ve en alt seviyeden maaşları bağlanıyorsa yani 7.500 TL ve altında kök maaşları varsa bu kişilere fark ödemesi olarak 4.900 TL ödeme yapılacak. Bu ödeme ile alakalı olarak SSK tarafından bilgilendirilen EYT’liler artık gün saymaya başladılar.

İŞLEMİ TAMAMLANMAYANLAR NE OLACAK?

EYT ile emeklilik hakkı elde eden ve hatta SGK’ya emeklilik başvurusu yapan ama işlemleri tamamlanmayanların durumlarının ne olacakları da merak ediliyor. Buna göre bu EYT’lilerin işlemlerinin Ramazan Bayramına kadar tamamlanması için SGK’da hummalı bir çalışma yapılıyor. Buna rağmen yine emeklilik işlemleri bitmeyenler olursa en geç Mayıs ayında tüm başvuruların sonuçlandırılması bekleniyor.