EYT'li ne kadar promosyon alacak?

EYT'nin yasalaşmasının ardından bankaların EYT'lilere verecek oldukları promosyon tutarları gündeme geldi. Peki EYT'liler ne kadar promosyon alabilecek?
EYT'li ne kadar promosyon alacak?

EYT'li ne kadar promosyon alacak?: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçerek yasalaştı. EYT'nin yasalaşmasının ardından kamu ve özel bankalar arasında promosyon yarışı da başlamış oldu. Milyonlarca EYT'li ise ne kadar promosyon alacağını merak ediyor. Promosyon tutarlarındaki artış bankaların kendi isteklerine göre değişmekte. Peki EYT'liler bankalardan 3 yıllık süre ile maaş alma sözü vermesi karşılığında ne kadar promosyon alacak?

Bankalar tarafından EYT'lilere özel birçok kampanya yapılıyordu. EYT'nin yasalaşması ile birlikte ise bankalar promosyon yarışına girdiler. EYT'lilere verilecek olan promosyon karşılığında bankalar 3 yıllık o bankadan maaş alma sözü verilmesini isteyecek. 

Emeklilik için başvuru yapacakları sırada maaşlarının yatırılmasını istedikleri bankaları ve şubeleri seçebilecek olan EYT'liler bankaların ne kadar promosyon vaat ettiğini merak ediyor. Nisan ayındaki ilk maaşla banka promosyonu almaya hak kazanacak olan EYT'liler e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yaparken banka tercih edebileceklerdir.

EYT'LİLER NE KADAR PROMOSYON ALACAK?

EYT' düzenlemelerinin yasalaşmasının ardından başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. E-Devlet üzerinden yapılacak olan başvurular sırasında ise vatandaş maaşlarını almak istedikleri bankaları kendileri tercih edebilecek. Bu sebeple milyonlarca EYT'li bankaların sunmuş oldukları promosyon imkanlarını merak ediyor.

Buna göre bankaların verecekleri promosyonların en düşük 5 bin 500 TL maaş alan emeklilere 3 yıllık süre için 4 bin 200 TL promosyon alabilecektir. Ayrıca 7 bin 500 TL emekli maaşı alanlar ise 5 bin 400 TL promosyon alabileceklerken 10 bin TL ve daha fazla emekli maaşı olan vatandaşlar ise 6 bin TL promosyon alabileceklerdir. Bu miktarlar bankaların kendi kararlarına göre artabilecektir.