EYT'lilerin ilk ödemeleri yapılmaya başlandı! 2023 EYT SSK, Bağkur emekli maaşı ödeme tarihleri!

EYT ile emekli olan vatandaşlara ilk maaş ödemesi yapılmaya başlandı. EYT’liler hem emekli maaşı hem de emekli bayram ikramiyesi alıyorlar. EYT’li olan ve emeklilik hakkı elde ettiği için emeklilik başvurusu yapan 1,6 milyon kişiden 250 bininin ve diğer SSK-Bağkur emeklilerinin maaşları ödeniyor.
EYT'lilerin ilk ödemeleri yapılmaya başlandı! 2023 EYT SSK, Bağkur emekli maaşı ödeme tarihleri!

EYT’liler için tarihi bir gün daha yaşanıyor. EYT ile alakalı olarak yaşanan haksızlığa karşı 24 yıl mücadele eden EYT’liler sonunda emeklilik hakkı elde edebildiler. Bunun neticesinde de emeklilik işlemlerine yasal düzenleme sonrasında başlamışlardı. Bugün ise ilk defa EYT düzenlemesi ile emekli olanlara emekli maaşı ödenmeye başlandı. Emeklilik işlemleri tamamlanan EYT’liler bugünden itibaren ödemelerini alabilecekler.

EYT ilk emekli maaşı ödeme tarihleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile emekliliğe hak kazanan 2 milyon 250 bin vatandaş tarafından takip ediliyor. SGK ve e-Devlet sistemi üzerinden emeklilik başvurularını tamamlayan EYT'lilerin ilk maaş ödemeleri başladı. Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 1999 öncesi sigortalı olma ve 5000 prim gün şartını karşılayanlar EYT emekli maaşlarını banka hesaplarından çekecekler. İşte 2023 SSK, SGK, Bağ-Kur EYT ilk maaş ödeme tarihleri...

EYT İLK MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLADI!

İşlemlerini tamamlayan EYT'liler 14 Nisan 2023 tarihinden itibaren hem maaşlarını hem de bayram ikramiyelerini alacak. Tüm emeklilere olduğu gibi EYT'lilere de bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak ödenecek

EYT İLK MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bayramdan önce yatırılacağını belirttiği emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleri ile ilgili tarihler belli oldu. 2023 yılı Nisan ayı için;

SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16/04/2023 tarihinde,

BAĞKUR kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Ödeme günü 25 ve 26 olanların 17/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 27 ve 28 olanların 18/04/2023 tarihinde,

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19/4/2023 tarihinde ödenecektir.

BAYRAM İKRAMİYESİ İLK KEZ 2 BİN TL OLARAK ÖDENECEK!

24 Mart'ta AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye verilen bayram ikramiyesinin tutarının bin 100 TL'den 2 bin liraya yükseltileceğini bildirmişti. 2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi 2021 yılında 1.100 TL’ ye yükseltilmişti. Emekli bayram ikramiyesi 2022 yılında da 1.100 TL olarak uygulandı.

Emekliler hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2.000’er TL ikramiye alacaklar. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15.6 milyon emekli yararlanacak.

PARAYI NASIL ALABİLECEKSİNİZ?

Ödemeleri belirli bir hesaba yatmıyor. Emekliler kimlik numarasıyla başvurarak bu parayı alabilecekler.

E-DEVLET'TEN NASIL GÖREBİLİRSİNİZ?

Ödeme alıp almadığınızı e-Devlet üzerinden görebilirsiniz. e-Devlet'te "diğer emeklilik işlemleri" bölümünden "emekli günlük ödeme kısmı" sorgulaması yapılarak adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını görmek mümkün.

Bununla birlikte, ilk aylık ödemesi ne zaman yapılırsa yapılsın 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacak. Hak kaybı olmayacak. Mart ayında dilekçe veren EYT’liler, nisan ayındaki Ramazan Bayramı dolayısıyla 2000 lira tutarındaki ikramiyeyi de alacaklar.

EYT’li emekliler emeklilik başvurusu sırasında SGK’ya emekli maaşlarının yatması için bir banka şubesi ve hesap bildirimi yapmışsalar maaşları ve ikramiyeleri o bankaya yatacak. Ancak bu bilgi verilmemişse vatandaşlar kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesine kimlikleri ile giderek kendi isimlerine ödeme yapılıp yapılmadığını öğrenebilirler.