FED haftasının ilk fiyatları geldi! Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın piyasasında son dönemlerin en kritik haftasına girildi. Bu hafta altın fiyatlarına dair çok önemli gelişmelerin yaşanması beklenirken gözler FED'e çevrildi. Altın fiyatları bu haftaya nasıl başladı?
FED haftasının ilk fiyatları geldi! Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın piyasası için son derece önemli bir hafta başladı. Altın fiyatları son 2 yıldır FED'in faiz baskısı altında fiyatlanıyor. Bu baskı ile beraber altında yükseliş hedefleri gerçekleşmedi. Bu baskı kalktıkça altın fiyatları fırlasa da ralli her zaman kesildi. Ancak artık FED'in faiz artırım patikasında sona geldiğine dair bir beklenti oluştu. Yeni haftanın bu açıdan çok büyük bir önemi var. Çarşamba günü altın piyasasının adeta kaderi belirlenecek. 

FED TOPLANTISI BEKLENİYOR

FED tarafından alınacak olan faiz kararı kadar FED Başkanı Jerome Powell'in vereceği mesajlar da bekleniyor. 2-3 Mayıs FED toplantıları tün dünya piyasaları tarafından heyecanla bekleniyor. Çarşamba günü açıklanacak olan FED faiz kararının 25 baz puanlık faiz artırımı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak beklenen gelişme bu değil. Bu kararın ardından FED Başkanı Jerome Powell'in piyasaları sakinleştirmek için son faiz artırımının yapıldığını ve faiz artırımlarına son verildiğini açıklaması bekleniyor. Bu açıklamanın gelmesi durumunda ise altın piyasasında çok sert bir ralli başlaması çok yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. 

ONS ALTINDA YENİ HAFTA FİYATLARI!

Ons altın yeni haftaya yatay bir pozisyonda başladı. Fiyat düşüşleri ile haftaya giren ons altın tamamen FED faiz kararına odaklandı. 25 baz puanlık faiz artırımı ile hafif bir fiyat düşüşü meydana gelmesi beklenirken ons aldın şu anda 1.980 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. 

GRAM ALTINDA SON DURUM!

Gram altın fiyatında Türkiye'de piyasaların kapalı olmasından dolayı sakin bir seyir takip ediliyor. Şu anda gram altın 1.239 TL'den işlem görüyor. Ancak serbest piyasa yani kuyumcular açık olduğu için orada farklı bir görüntü takip ediliyor. Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın şu anda 1.373 TL'den işlem görmeyi sürdürüyor.