FED Temmuz 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED faiz artıracak mı?

Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararı tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. FED Temmuz 2022 faiz kararı ne olur, ne zaman açıklanacak yoğun bir şekilde araştırılıyor.
FED Temmuz 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED faiz artıracak mı?

Dünya piyasalarının gözü Amerika Merkez Bankası FED’in faiz kararını açıklayacağı tarihe kilitlendi. İnternet arama motorlarında en çok araştırılan başlıklardan biri FED faiz kararı toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak sorusu oldu. Dolar, altın, kripto para gibi birçok yatırım sektörünü etkileyecek olan kararın açıklanacağı tarih belli oldu.

FED Temmuz 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasaların yakından takip ettiği FED’in faiz kararı için tarih verildi. FED faiz kararı en son Haziran ayında açıklanmış ve enflasyonla mücadele etmeye çalışan Merkez Bankası, faizi 75 baz puan artırarak 1.75 seviyesine çekmişti.

FED faiz toplantısı Temmuz ayında bir kez daha yapılacak. FED’in faiz toplantısı iki gün boyunca olacak. İlki 26 Temmuz Salı günü, ikincisi ise 27 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek. FED’in faiz kararının 27 Temmuz Çarşamba günü Türkiye saati ile saat 21.00’da açıklanması bekleniyor.

FED’in Haziran ayı faiz kararı, faizi 1.75’e yükseltmişti. Yıl boyunca faiz artırımlarının süreceğinin sinyallerini veren FED, 75 baz puan artışa giderek son 28 yılın en yüksek faiz artışına imza atmıştı.

FED Temmuz 2022 faiz kararı ne olur?

FED Başkanı Jerome Powell, daha önce yaptığı açıklamalarda, enflasyonu baskılamak adına faiz artırımlarının devam edeceğini söylemişti. Toplamda 6 kez faiz artırmayı planlayan FED’in daha fazla artışa gitmesi de söz konusu olabilecek.

2022 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,4 olarak belirlenirken, 2023 sonu için ise fon faizi beklentisi yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

FED faiz kararının 27 Temmuz Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.