Fiat Egea 291 Bin TL! 179 Bin TL indirim, muafiyetli fiyat listesi açıklandı!

Sıfır kilometre otomobilde kampanyalı fiyatlar araştırılıyor. Araç sahibi olmak isteyenlerin ÖTV'siz otomobil satın alma hakkı olması durumunda Fiat tarafından 291 Bin TL'ye sıfır kilometre araç satın alma imkanları olduğu açıklandı.
Fiat Egea 291 Bin TL! 179 Bin TL indirim, muafiyetli fiyat listesi açıklandı!

Türkiye'de sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarına yapılan zamların ardından ÖTV'siz araç satın alma yolları araştırılmaya başlandı. Devlet tarafından vatandaşlara böyle bir imkan verildiği bilinirken bu imkanın kimler tarafından ne şekilde kullanılabileceği merak ediliyor. Bu yolla sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler çok net indirimler elde edip neredeyse yarı fiyatına sıfır araba sahibi oluyorlar. 

ÖTV MUAFİYETİ KİMLERE VERİLİYOR?

Otomobil fiyatlarında ÖTV oldukça önemli bir maliyet olarak uygulanıyor. Türkiye'de sıfır kilometre otomobil fiyatlarının yüzde 40-45 gibi kısmını bu vergi oluşturuyor. ÖTV muafiyeti olduğu zaman ise ucuz araba imkanı doğuyor. Bu ÖTV muafiyeti ise tüm vatandaşların sahip olup kullanabilecekleri bir muafiyet olmuyor. ÖTV muafiyetini kullanabilmek için belirli bir seviyenin üzerinde engelli olmak gerekiyor. Buna dair sağlık raporunu alan vatandaşlara bu hak veriliyor. Böylece sıfır kilometre otomobil alımında ÖTV dahil fiyatı 1 Milyon TL'yi aşmayan otomobiller ÖTV ödenmeden alınabiliyor. 

SATIN ALINAN ARAÇLARIN SATIŞI MÜMKÜN MÜ?

ÖTV muafiyeti ile bir sıfır kilometre otomobil satın alındığında çok yüksek oranlı bir indirim elde ediliyor. Bu otomobilin ikinci el otomobil olarak satımı ile önemli bir kazanç sağlanabiliyor. Ancak uygulanan mevzuatın suistimal edilip rant kapısına dönüşmemesi için tedbir uygulaması yapılıyor. ÖTV muafiyeti ile satın alınan otomobillerin 5 yıl boyunca satışı mümkün olmuyor. Yine de bu araçlar 5 yıllık süre dolmadan satılmak istenirse devlete ödenmemiş olan ÖTV ödenerek satış gerçekleşebiliyor. Bu durumda da herhangi bir kazanç elde edilememiş oluyor. Uygulama tamamen engellilerin faydalanabilmeleri için tasarlanmış durumda. 

FİAT EGEA ÖTV MUAFİYETLİ MAYIS FİYATI!

Fiat Egea için ÖTV muafiyetli Mayıs ayı fiyat listesi açıklandı. Bu fiyat listesinde yer alan bilgilere göre Fiat Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP model araç 291.700 TL'ye satılıyor. Bu otomobilin ÖTV'li normal satış fiyatı ise 470.900 TL olarak uygulanıyor. ÖTV muafiyeti ile satın almanın gerçekleşmesi durumunda 179.200 TL tutarında bir kazanç elde edilmiş oluyor. Bu fiyatlarla araç satın alabilmek için engelli olmak ve engelli araç satın alma hakkı sahibi olmak gerekiyor.