Geçim sıkıntısı yaşayanlar, dikkat! Aylık 2.000 TL destek veriliyor!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından nakit destekler verilmeye devam ediliyor. Aile Bakanlığı bu kapsamda belirli şartlara sahip olan vatandaşları aylık 2.000 TL maaşa bağlıyor.
Geçim sıkıntısı yaşayanlar, dikkat! Aylık 2.000 TL destek veriliyor!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar kendilerine yardımcı olabilecek imkanları arayışlara devam ediyorlar. Bu kapsamda devlet çeşitli yollar üzerinden gereksinim duyan vatandaşlara destekleme ödemeleri yapıyor. Bu destekleme ödemeleri yapılan vatandaşların sayısı milyonlarla ifade ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu nakit destekleri sosyal yardım programları doğrultusunda ödüyor.

AİLE BAKANLIĞI DEVREYE GİRİYOR

Sosyal yardım denilince aklan ilk gelen kuruluş olan Aile Bakanlığı merkezi yönetimin bütçesi ile yapılan sosyal yardımların organizasyonunu gerçekleştiriyor. Bu sosyal yardım programlarını düzenlemek, başvuruları almak, bütçe hazırlamak ve ödemeleri yapmak tamamen Aile Bakanlığı’nın sorumluluk alanında bulunuyor. Bundan dolayı Aile Bakanlığı üzerinden her ay milyonlarca vatandaşa milyarlarca liralık sosyal yardım ödemesi yapılabiliyor.

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları kapsamında ödenen destekler arasında çeşitli sosyal yardımlar yer alıyor. Bu sosyal yardımlar için her birinin özel şartları bulunuyor. Bu şartları yerine getirenlere Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi yapılıyor. İşte bu sosyal yardımlar içerisinde en çok bilinenlerden birisi de ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara verilen yaşlı aylığı oluyor. Yaşlı aylığı nedir, kimler alabilir, ne kadardır?

YAŞLI AYLIĞI SOSYAL YARDIMI

Aile Bakanlığı’nın tamamen 65 yaş üstü vatandaşlar için uyguladığı sosyal yardım programı olan yaşlı aylığının ana şartı ihtiyaç sahipliğidir. Aile bakanlığı ihtiyaç sahipliğini belirlerken bir ana kriter uyguluyor. Bu kriter tüm sosyal yardımlar için geçerli oluyor. Buna göre hane içinde kişi başı ortalama aylık gelir net asgari ücretin üçte birinden fazla olmamalıdır. Bu tutar da şu anda 2.835,60 TL’ye karşılık gelmektedir. Burada uygulamada çok önemli bir ayrıntı bulunmaktadır. Yaşlı aylığı için gelir kriteri hesaplanırken sadece 65 yaş üstü vatandaş işe onun eşinin gelirleri dikkate alınmaktadır. Yoksa çocukları ile yaşayan bu vatandaşların çocuklarının gelirleri hesaplamaya katılmamaktadır.

Yaşlı aylığı olarak sosyal güvence olmaması da ana kriterlerden birisidir. Bu kriterleri sağlayanlara devlet tarafından düzenli olarak sosyal yardım veriliyor. Yaşlı aylığı denilen bu sosyal yardım programında vatandaşlara 2.000 TL ödeme yapılmaktadır.