Gram altında 7 Şubat 2023 Salı fiyatı! 30 TL'lik fark oluştu!

Altın piyasasında yaşanan son gelişmeler çok sayıda yatırımcı tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün gram altın fiyatında hangi değişiklikler var?
Gram altında 7 Şubat 2023 Salı fiyatı! 30 TL'lik fark oluştu!

Altın piyasası son günlerde yaşanan fiyat düşüşlerinin ardından yeniden bir yükseliş hareketi başlatabilmek için fırsat kolluyor. Ons altın ile dolar arasındaki korelasyonun neticesinde altın tarafında bir destek oluştuğu bildirildi. Dolar endeksi geriledikçe ons altın buradan destek aldı. Ancak şu ana kadar çok net bir yükseliş hareketi gözlemlenmedi.

ABD’DEN OLUMLU HABERLER GELİYOR

Dünya ekonomisine yön veren ABD ekonomisi aynı zamanda altın piyasasına da yön tayin ediyor. Dolar değerlendikçe altın fiyatları geriliyor. Ancak dolar endeksinin son aylarda iyice doyuma ulaştığı değerlendirmeleri yapılıyor. Bu kapsamda altın fiyatları zayıflayan dolar endeksi karşısında hafif bir şekilde yükseliyor. ABD ekonomisinin resesyon riskinden uzaklaşmaya başlaması altın piyasasının beklediği desteklerden birisi oldu.

ONS ALTIN NE KADAR?

Altında büyük yatırımcıların taleplerinin artması ile ibre yeniden yukarıya döndü. Ons altın şu anda 1.873 dolar seviyesinden işlem görmeyi sürdürüyor. Gün içerisinde 1.880 noktasını aşmayı test etmesi beklenen ons altından bugünün kapanış fiyatı çok önemli olacak. Eğer bu seviye aşılabilirse bu hafta ons altının yeniden 1.900 dolar üzerine kendisini atması gündeme gelebilecek.

GRAM ALTIN FİYATINDA SON DURUM!

Gram altın fiyatında da ons altın fiyatına benzer bir durum gözlemleniyor. Dolar kurunun stabil olması ile tek fiyat değişkenliği ons altın tarafında sağlanabiliyor. Şu anda gram altın için 1.134 TL fiyatı veriliyor. Ancak kuyumcu fiyatı bundan farklı oluyor. Serbest piyasada dolar kurunun tabela fiyatından yüksek olmasından dolayı gram altında bir miktar fark olabiliyor. Gram altın şu anda Kapalıçarşı altın piyasasında 1.165 TL’den işlem görüyor. Arada yaklaşık 30 TL’lik bir fark bulunuyor.