Hafta sonu krizle başladı! Ons ve gram altında Cumartesi - Pazar fiyatları!

Altın piyasasında oldukça sert bir fiyat düşüşü yaşandı. Altın fiyatlarının neden düştüğü araştırılırken hafta sonu altın fiyatları da merak ediliyor. Bu hafta sonu gram altın fiyatı ne kadar oldu?
Hafta sonu krizle başladı! Ons ve gram altında Cumartesi - Pazar fiyatları!

Altın piyasası oldukça önemli bir krizle daha karşı karşıya kaldı. Dün piyasaların kapanmaya hazırlandığı saatlerde fiyatlar sert şekilde gerilerken altın yatırımcılarının umutları yine kırıldı. Altın fiyatlarının yükseliş trendine başlayacağı düşünülürken fiyatlar yeniden çöktü. Fiyatların neden düştüğü ise en çok merak edilen konu oldu.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YİNE DÜŞTÜ?

Altın fiyatlarında meydana gelen fiyat gerilemesi direkt olarak ABD’de açıklanan işsizlik rakamları ile alakalı oldu. İşsizlik oranının beklentilerin üzerinde artması altın piyasasını vurdu. Bunun finansal olarak çok önemli bir sonucu bulunuyor. ABD’de işsizlik oranlarının beklentilerin üzerinde artması demek enflasyon ile mücadelede FED’in henüz hedeflerinin gerçekleşeceği bir düzleme girilemediğini gösteriyor. Bu da faiz artırımlarının devamı için çok önemli bir sinyal olarak yorumlandı.

FED üyeleri son dönemlerde faiz artırımlarının devamına dair açıklamalar yapmaya devam ediyorlar. Açıklanan işsizlik rakamları da bu işin tuzu biberi oldu. FED faiz artırımlarına devam etmesi halinde dolar değerli kalacak ve altın piyasası cazip bir seçenek olmayacağı için fiyat gerilemeleri ile karşılaşacak. İşte bu piyasa ortamının oluşacağına dair öncü bir verinin açıklanması altın piyasasını sarsarak fiyatların düşmesine neden oldu.

ONS ALTIN 1.950 DOLAR ALTINDA!

Ons altın hafta içinde adım adım 1.980 dolar seviyesinin üzerine çıkıp 2.000 dolar üzerine sıçramak için kendisine bir hareket alanı oluşturmuştu. Ancak fiyatlar gerileyince bu plan devre dışı kaldı. Ons altın şu anda 1.947 dolar seviyesinde hafta sonu piyasasına giriş yaptı. Önümüzdeki 2 haftalık süreçte yani FED’in faiz kararını açıklayacağı güne kadar ons altın dilen üstünde kalmaya devam edecek.

GRAM ALTIN FİYATI BU HAFTA SONU KAÇ TL?

Gram altının fiyatı hesaplanırken ons altın ile dolar kuru verileri ile hesaplama yapılıyor. Ons altında meydana gelen fiyat gerilemesi gram altını negatif etkiledi. Dolar kurunun ise yükselişte olması gram altın fiyatındaki ons altın kaynaklı düşüşlerin bir kısmını dengeleyebilmeyi başardı. Şu anda gram altının ekran fiyatı 1.309 TL olurken, kuyumcu fiyatının 1.361 TL olduğu bildirildi.