Halkbank aylık 601 TL taksitle şimdi al Nisan 2023'te öde 20000 TL borç kapatma kredisi veriyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen yeni kredi müjdesi ile milyonlarca kişiye borç kapatma kredisi verileceği ilan edilmişti. Kredinin yeni detayları ortaya çıktı. Borç kapatma kredisi nedir, kimlere verilir?
Halkbank aylık 601 TL taksitle şimdi al Nisan 2023'te öde 20000 TL borç kapatma kredisi veriyor!

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen borç kapatma kredisi müjdesi büyük yankı uyandırmıştı. Kredinin detayları ortaya çıkmaya başlarken son dönemin en düşük faiz oranı ve 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi büyük yankı uyandırdı. Krediden yararlanacak olan milyonlarca kişiye borçlarını zorlanmadan taksitle ödeme fırsatı sunuldu. 

Yeni destek kredisi paketlerini bizzat kendisi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha yüksek faize karşı olduğunu belirterek milyonlarca kişiye destek kredisi başvurusu müjdesi vermişti. Açıklanan yeni destek kredisi paketi kapsamında esnafa sıfır faizli yani faizsiz ve düşük faizli kredi verilirken yine borcu olan kişilere de borç kapatma kredisi müjdesi sözü verilmişti. 

HALKBANK BORÇ KAPATMA DESTEK KREDİSİ NEDİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Düzenlenen kredi paketinden yararlanmak isteyen milyonlarca esnaf için başvuru süreci başlarken faizsiz destek kredisinin yanı sıra yapılan açıklama ile borç kapatma kredisi verileceği de ilan edildi. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan duyuruda "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. 

Halkbank aylık 601 TL taksitle şimdi al Nisan 2023'te öde 20000 TL borç kapatma kredisi veriyor!

Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diyerek yeni kredi paketinin herkese hayırlı olmasını temenni etti. Söz konusu destek kredisi paketinden Halkbank üzerinden kredi kullanan ancak kredi ödemesinde takibe düşen ve borcunu ödemekte zorlanan esnaflar yararlanabilecekler. Borç taksitlendirme yapılarak borçların düşük taksitlerle ödenmesinin önü açılacak. 

Halkbank aylık 601 TL taksitle şimdi al Nisan 2023'te öde 20000 TL borç kapatma kredisi veriyor!

HALKBANK BORÇ KAPATMA KREDİSİ HESAPLAMA TABLOSU! AYLIK TAKSİT KAÇ TL OLACAK?

Düzenlenen borç kapatma kredisi için faiz oranı yıllık yüzde 4 olarak ilan edilirken bu da aylık yüzde 0,36 faiz oranı ile kredi çekme imkanı sunulması anlamına gelecek. Kredi vadesi ise en fazla 36 ay olarak seçilebilecek. Ancak isteyen kişilere 6 ay ertelemeli kredi çekme imkanı sunulacak. Böylelikle kredisini Ekim ayında çeken  bir esnaf ödemesine Nisan 2023 tarihinde başlayacak ve borcunu 6 ay boyunca ötelemiş olacak. 36 ay vadeli 20 bin TL kredinin aylık taksit ödemesi ise 601 TL olarak gerçekleşecek.