Hangi Bankalar Devlet Destekli Kredi Veriyor?

Devlet destekli kredi paketlerinin kapsamı genişlerken devlet destekli kredi veren bankaların sayıları da artıyor. Peki, hangi bankalar devlet destekli kredi veriyor?
Hangi Bankalar Devlet Destekli Kredi Veriyor?

Kredi çekmek isteyen kişiler için devlet desteği veren bankaların sayıları artarken kamu bankaları bu noktada öne çıkıyor. Devlet bankası olmasının verdiği güç ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank devlet desteği ile düşük faizli, hibe kredi ve faizsiz kredi paketlerini kullanıma sunuyor. 

Bu destek kredisi paketleri sayesinde hem iş hayatına atılmak isteyen girişimciler hem de iş hayatında yeni yatırımlara yelken açmak isteyen fikir sahiplerine devlet nakit para desteği sağlıyor. Böylelikle devlet üretimi desteklerken ekonominin çarklarının dönmesi sağlanıyor ve istihdam sayısı her geçen gün arttırılıyor. 

DEVLET DESTEKLİ KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Türkiye'de devlet bankası statüsünde hizmet veren bankalar arasında yer alan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası yer alırken aynı zamanda 3 kamu bankası devlet destekli kredi veren bankalar arasında yer alıyor. Halkbank destek kredilerinde teminat olarak konut ipoteğini kabul ediyor. Konut üzerinden alınan destek kredilerinde konutun değerinin yüzde 80'ine kadar nakit para desteği sağlanmaktadır. 

Vakıfbank ise destek kredisinde maaş ya da bireysel emeklilik müşterisi olma şartlarını aramaktadır. Kredi başvurusu tüm Vakıfbank şubeleri üzerinden yapılabilmekte olup yine aynı şekilde Vakıfbank mobil bankacılık şube uygulaması üzerinden de yapılabilir. Tüm Vakıfbank şubeleri üzerinden kredi başvurusu, şartları ve limiti hakkında bilgi verilmektedir. Türkiye'nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası da destek kredisi veren bankalar arasında bulunmaktadır. 

Hangi Bankalar Devlet Destekli Kredi Veriyor?

DEVLET DESTEKLİ KREDİ PAKETİNDE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kredi başvurusunun kabul edilmesi için aranılan başvuru şartlarını eksiksiz olarak yerine getirmek çok önemlidir. Destek kredisi her kullanıcının farklı gereksinimi gözetilerek hazırlandığı için her kredinin başvuru koşulu da değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle kredi başvurusu yapmadan önce mutlaka kişinin kendisine en uygun olan kredi paketini tespit ederek başvuru formu doldurması önemlidir. 

Hangi Bankalar Devlet Destekli Kredi Veriyor?

DEVLET DESTEKLİ KREDİLERDE SUNULAN AVANTAJLAR NELERDİR?

Devlet destekli kredide sunulan en büyük avantaj kullanılan kredi paketine göre 6 aya kadar ötelemeli olarak kullanma imkanı tanınmasıdır. Erteleme özelliği olan uygun faizli kredilerde vatandaş ilk taksit ödemesini ötelediği için büyük ödeme rahatlığına ulaşır. Ödeme planı kişinin kendi bütçesine göre belirlenirken örneğin Ziraat Bankası emeklilere özel 3 ayda bir ödemeli kredi paketi ile 3 ayda bir emekli maaşı alan emeklilere kolaylık sağlamaktadır.