Hazine Bakanı Nebati'den son dakika kredi faiz indirimi ve dar gelirliye destek açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapmış olduğu yeni açıklaması ile ilgili bakanlıklarla beraber çalışma yürüttüklerini ve alt gelirlilere 2 yeni destek paketi vereceklerini duyurdu.
Hazine Bakanı Nebati'den son dakika kredi faiz indirimi ve dar gelirliye destek açıklaması!

Dar gelirli kişilerin geçim sıkıntıları enflasyonun yükselişi ile artarken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati yapmış olduğu açıklamasında dar gelirli kişilere yönelik olarak iki önemli proje olduğunu belirterek, kredi faiz indirimi yapacakların söyledi. 

Bakan Nebati ekonomi yönetimi olarak dar gelirli ailelerin yaşam koşullarını arttırmak amacı ile çalışmalarına devam ettiklerini belirterek 2002 senesinde dar gelirlilere verilen 1.6 milyar liralık destek tutarını 145 milyar liraya arttırdıklarını söyledi. Engelli, yaşlı ve evde bakım maaşı da ödediklerini belirten Bakan Nebati yeni destek ödemelerine başlayacaklarını söyledi. 

BAKAN NEBATİ'DEN SON DAKİKA KREDİ FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI! 

Ekonomik olarak yeni destek ödemelerini devreye sokmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Nebati "Merkez Bankası faiz oranları ile ticari krediler arasındaki makas açılmış durumda. Nisan 2002 düzenlemesi ile Merkez Bankası yüzde 10 zorunlu karşılık ve reeskont kredilerinde yüzde 20’lik Zorunlu Karşılık koydu. Son olarak ben nakit Zorunlu karşılıktan vazgeçiyorum dedi. Kredi büyümesi ile zorunlu karşılıkların ilişkilendirilmesi, belirlenen faiz oranı üzerinden Zorunlu Karşılık ve harcama oranı kredi" diyerek kredi faiz oranlarını Merkez Bankası seviyesine çekeceklerini duyurdu. 

Hazine Bakanı Nebati'den son dakika kredi faiz indirimi ve dar gelirliye destek açıklaması!

FATURA GETİRENE UCUZ KREDİ DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR?

Bakan Nebati yaptığı açıklamasında "Son zamanlarda kredilere ulaşamıyoruz. Krediler çok yüksektir şeklindeki serzenişlerin ortadan kaldırılması, ikincisi kredilerin faturalandırılarak amacına uygun bir şekilde kullandırılması yönteminin geliştirilmesidir "diyerek faturalı kredi kullanmak isteyen kişilere daha öncede açıklanan düşük faizli destek kredisi bir kere daha gündeme gelmiş oldu. 

Hazine Bakanı Nebati'den son dakika kredi faiz indirimi ve dar gelirliye destek açıklaması!

DAR GELİRİLİLERE YENİ DEVLET DESTEĞİ GELECEK Mİ?

Geçim sıkıntısı yaşayan kişilere yönelik olarak Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında özel bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Nebati yakın bir tarihte yeni müjdeler açıklayacaklarını söyledi. Bir sonraki kabin toplantısı ile bu konuları masaya yatıracaklarını belirten Bakan Nebati alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.