İhtiyaç kredisinde yıl sonu faiz sürprizleri! TEB, Akbank, Halkbank'tan 25 Bin TL'lik kampanyalar!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlerin faiz araştırmaları sürüyor. Akbank, TEB ve Halkbank 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisini aylık kaç TL taksitle veriyorlar?
İhtiyaç kredisinde yıl sonu faiz sürprizleri! TEB, Akbank, Halkbank'tan 25 Bin TL'lik kampanyalar!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlerin sayısında son dönemlerde ciddi oranlarda artışlar meydana geldi. Yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde bütçeleri zor duruma düşenler çareyi ihtiyaç kredisi çekmekte buluyorlar. Bunun için de en uygun imkanlarda ihtiyaç kredisi çekmenin yolları araştırılıyor. Bankaların ihtiyaç kredisi faizleri araştırılarak karşılaştırma yapılıyor. Bu şekilde ihtiyaç kredisi kullananlar biraz da olsa daha düşük maliyetlerle borçlanabiliyorlar.

İHTİYAÇ KREDİLERİNE 36 AY VADE YAPILABİLİYOR

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyenlere bankalar en fazla 36 ay vade yapabiliyorlar. Bu kural oldukça katı bir şekilde uygulanıyor. BDDK tarafından belirlenen ilkelere bankalar uymak zorundalar. Bu vade süreleri herhangi bir istisnai kaideyle dahi aşılamıyor. Belirlenen kurallara göre bankalar 50 Bin TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerini 36 ay vadeyle, 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasındaki ihtiyaç kredilerini 24 ay vadeyle, 100 Bin TL üzeri ihtiyaç kredileri ise 12 ay vadeyle verilebiliyor.

ÖDEME KOŞULLARI BANKALARA GÖRE DEĞİŞİYOR

İhtiyaç kredisi kullanılması durumunda bankaların hangi ödeme koşullarını müşterilere sundukları bazı değişiklikler gösterebiliyor. Bankalar kredi politikaları gereği müşterilere esnek ödeme koşulları sunabiliyorlar. Aylık eşit taksitli ödeme planı tüm bankalarda bulunuyor. Ancak bazı bankalar müşterilere 3 ayda bir taksit ödemeli, artan taksitli, azalan taksitli, serbest ödemeli şeklinde ödeme planları sunabiliyorlar. 

25 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMALARI

Bankalardan 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler her bankada ayrı bir maliyet ile karşılaşıyorlar. Akbank aylık yüzde 2,03, TEB aylık yüzde 2,35 ve Halkbank yüzde 1,89 faizle müşterilere ihtiyaç kredisi imkanı sağlıyorlar.

İhtiyaç kredisinde yıl sonu faiz sürprizleri! TEB, Akbank, Halkbank'tan 25 Bin TL'lik kampanyalar!

36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti Halkbank'ta 1.039 TL, TEB'de 1.134 TL ve Akbank'ta 1.067 TL oluyor. Aynı kredinin toplam maliyeti ise Akbank'ta 38.559 TL, TEB'de 40.965 TL, Halkbank'ta 37.528 TL olarak hesaplanıyor. 

Bankaların ihtiyaç kredisi kullandırmaları son dönemlerde çok kolay olmayabiliyor. Bunun için de müşterilerin yaptıkları tüm başvuruların onaylanma garantisi bulunmuyor. Kredisi onaylanmayan müşteriler ise yüksek faiz veren bankalardan kredi çekmeyi düşünebiliyorlar. Bu da kredi maliyetlerini yükseltiyor.