İki emekli maaşı alma formülü! Bunu yapanlara 15 Bin TL’lik ikinci emekli aylığı!

İkinci emekli maaşı alabilmenin yollarını araştıranlar bazı fırsatların olduğunu görebiliyorlar. İkinci bir emekli maaşı alabilmenin mümkün olduğu ortaya çıkarken bu maaşın 15 Bin TL olacağına dair de hesaplama yapıldı.
İki emekli maaşı alma formülü! Bunu yapanlara 15 Bin TL’lik ikinci emekli aylığı!

Herkesin hayali olan emeklilik ile alakalı olarak hesaplar yapılmaya devam ediyor. Çalışanlar bir gün emekli olma hayali kurarken bunun düşük emekli maaşı alarak geçim sıkıntısı içerisine düşmek gibi de bir riski bulunuyor. Emekli olunca gelirini iki kattan fazla arttıracak bir öneri Finans Analisti İslam Memiş’ten geldi. İslam Memiş emeklilere çok önemli bir ikinci maaş ayrıntısı açıkladı. Bu şekilde herkes ikinci bir emekli maaşı alabilecek.

BES İLE İKİNCİ EMEKLİ MAAŞI ALMAK MÜMKÜN!

Çifte emekli maaşı hakkında bilgi veren İslam Memiş, “Arkadaşım aradı. “Emekli oldum ya şimdi bu parayı nasıl değerlendireyim?” dedi. Ben de , “EYT çıkmasaydı zaten 10 yıl bekleyecektin. Farzet ki çıkmadı, 10 yıl o paraya dokunma BES’e koy, yüzde 30 devlet katkısını al, 10 yıl sonra çifte emekli olursun” dedim.” açıklamasını yaptı.

10 YIL ÖDEME YAPIP EMEKLİ OLMAK MÜMKÜN!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında bugün ödeme yapmaya başlayan ve 10 yıl boyunca ödeme yapanlar çok önemli bir gelirin de sahibi oluyorlar. EYT’den emekli olan vatandaşların çalışmaya devam etmeleri ve emekli maaşlarını BES’e yatırdıkları düşünülerek alınabilecek ikinci emekli maaşının hesaplaması yapıldı. Buna göre bugünkü mevcut emekli maaşının iki katında maaş almak mümkün olabiliyor.

BES EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA!

İki emekli maaşı alma formülü! Bunu yapanlara 15 Bin TL’lik ikinci emekli aylığı!

EYT'den emekli olmuş ve bir taraftan da çalışmaya devam eden birisinin emekli maaşının 7.500 TL olduğu ve bu maaşın direkt olarak BES hesabına aktarıldığı düşünülürse 10 yıllık ödeme sonrasında kazanılacak tutarın hesaplaması yapıldı. Buna göre bu vatandaşlar başlangıçta 20.000 TL'lik bir ödeme yapıyorlar ve ardından da her ay emekli maaşları olan 7.500 TL'yi bu hesaba yatırıyorlar. 10 yıl boyunca devam eden ve her yıl da yüzde 5 oranında artan  bu ödemeler toplamında 1 Milyon 298 Bin 611 TL'lik ödeme yapılmış oluyor. Bunun neticesinde sadece bu ödemelerden dolayı sistemde 155.676 TL'lik getiri elde ediliyor. Buna her yıl yüzde 30 oranında devlet katkısı eklenince toplamda 371.899 TL alınmış oluyor. Bu devlet katkısının da getirisi 85.569 TL'yi buluyor. Bu 10 yıllık süreçte ise toplam para 1 Milyon 911 Bin 754 TL oluyor. 

İki emekli maaşı alma formülü! Bunu yapanlara 15 Bin TL’lik ikinci emekli aylığı!

BES hesabında toplanan paranın tamamını isteyenler tek seferde alabiliyorlar. Ancak emekli maaşına dönüştürmek isteyenler kendilerine 10 yıl boyunca her ay ikinci bir emekli maaşı olarak ödeme yapılmasını talep edebiliyorlar. Bu durumda BES emekliliğinden alınacak olan maaş 15.932 TL oluyor. 10 yıl boyunca her ay bu maaş alınabiliyor. Bunun yanında SGK'dan da normal emekli maaşı alınabiliyor. Bugünün verileri ile iki maaşın toplamı ise en az 23.432 TL oluyor.