İl bazında asgari ücrete yeni zam kararı! Sadece o ilçede çalışanlar için 11 Bin 500 TL olacak

Enflasyonda yaşanan yükseliş çalışanların bir kere daha geçim derdine düşmesine neden olurken 2023 Nisan ve Haziran ayı arasında asgari ücrete ara enflasyon zammı gündeme gelmişti.
İl bazında asgari ücrete yeni zam kararı! Sadece o ilçede çalışanlar için 11 Bin 500 TL olacak

İl bazında asgari ücrete yeni zam kararı! Sadece o ilçede çalışanlar için 11 Bin 500 TL olacak - Türkiye'de enflasyonda yaşanan yükseliş ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken bu da sabit gelirli çalışanların aylık maaşlarının erimesine ve alım güçlerinin düşmesine neden olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yıl sonunda yapılan açıklama ile 2023 asgari ücret maaşı 8 bin 506 TL olarak açıklanmış, asgari ücrete ara zam ya da anılan diğer ismi ile enflasyon zammı olup olmayacağı sorusuna da yanıt vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında ara zam için şartları açıklamıştı. 

ASGARİ ÜCRETE 2023 YILINDA ENFLASYON ZAMMI ARA ZAM YAPILACAK MI?

Erdoğan yaptığı konuşmasında "Enflasyonu inşallah yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız. Ülkemizdeki her kesimden, her vatandaşımdan hesabını bu hedefe göre yapmasını istiyoruz. Asgari ücreti belirlerken, hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem de önümüzdeki yıla dair enflasyon öngörümüzü destekleyecek bir yaklaşım benimsedik. Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak, tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" diyerek olağanüstü bir durum vurgusu yapmıştı. 

Depremin ardından enflasyonda bir kere daha yükseliş yaşanırken bu da asgari ücrete seçim öncesi ara zam beklentisi oluşturmuştu. Konu hakkında peş peşe açıklamalar gelirken belediyelerde asgari ücrete zam yarışına devam etti. Kahramankazan Belediyesi yapmış olduğu açıklama ile en düşük işçi maaşı için ödeyeceği asgari ücret rakamını güncelledi. 

Konu hakkında resmi hesabından açıklama yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz "Kahramankazan Belediyemizde en düşük işçi maaşı 11.500 TL oldu. Birimlerdeki sorumluluklarına ve kıdemlerine göre bu rakam artmaktadır. Tüm işçi kardeşlerime hayırlı olsun. Rabbim, bereketli eylesin" asgari ücreti belediye işçileri için 11 bin 500 liraya çıkardıklarını duyurdu.