İlkokul ortaokul lise öğrencisine 5.500 TL yardım destek başvurusu nereden nasıl yapılır e-Devlet başvuru ekranı açıldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından açıklanan lise üniversite 5500 TL yardım başvurusu günün en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. 5.500 TL yardım başvurusu nereden nasıl yapılır, başvuru şartları neler?
İlkokul ortaokul lise öğrencisine 5.500 TL yardım destek başvurusu nereden nasıl yapılır e-Devlet başvuru ekranı açıldı mı?

İlkokul ortaokul lise öğrencisine 5.500 TL yardım destek başvurusu e-Devlet nereden nasıl yapılır? Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ulusa sesleniş konuşması ile yeni sosyal yardım paketleri açıklanmıştı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine saat 16:00 itibari ile toplanırken saatler 19:30'u gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yapmaya başlamıştı. Konuşmasında beklenen EYT konusuna değinmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yeni destek yardımı ödemesi yapılacağını ilan etmişti. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine 5.500 TL başarı teşvik programı merak konusu oldu. 

İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ 5500 TL YARDIM BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile duyurulan Başarı Teşvik Programı milyonlarca öğrenciyi ve ailesini de heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında "Sadece yoksulluk sınırı değil daha geniş kapsamda sosyal yardım programları ortaya koyduk. Türkiye Aile Destekleri kapsamında 2,8 milyon haneye nakdi kaynak aktardır. Bu ay 3 milyon haneye bu yardımları yapacağız. Kasım ayında 1,3 milyon yaşlı ve engellimize 2,1 milyar TL ödeme yaptık ve Aralık ayında da bu ödemeler yapılacak.

 Doğalgaz tüketim desteği için Kasım ayında 386 Milyar TL ödeme yaptık. Aralık ayında da 10,2 milyar TL’lik parayı sosyal yardım olarak dağıtacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile belirli konularda ihtiyaç hisseden vatandaşlarımızı ilgili kurumlarımızla irtibata geçmeye davet ediyorum. Yeni bir sosyal yardımı daha hayata geçiriyoruz. Başarı teşvik programını devreye sokuyoruz. Sosyal yardım alan ailelerimizin ilk ve orta öğretim öğrencilerimize asgari ücretin yüzde 60’ı kadar, yükseköğretimdeki öğrencilerimize de net asgari ücret kadar sosyal yardımı dönem arasında vereceğiz. Bu program için 1,5 Milyar TL’lik bütçe ayırdık.” diyerek yeni programı duyurmuştu. 

Yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin devlet okullarında okuyan ve başarılı olarak dereceye giren çocuklarına ilk ve orta öğretimde 3.300 TL, yükseköğretimde ise 5.500 TL destek ödemesi yapılacak. Söz konusu destek ödemesi dönem arasında Aile Bakanlığı tarafından yatırılacak. 

 BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR, DESTEK BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR?

Çocukları eğitim gören ailelere ödenecek olan yeni programa başarı teşvik programı adı verilirken çocukları üniversiteyi kazanan ailelere 100 TL, devlet okullarında okuyan ve başarılı olarak dereceye giren çocuklarına ilk ve orta öğretimde 3.300 TL, yükseköğretimde ise 5.500 TL destek ödemesi yapılacak. Başvuru ekranı için henüz açıklama yapılmazken açıklama gelmesi durumunda haberimize eklenecektir.