İslam Memiş ons ve gram altın fiyat tahminlerini yeniledi!

Altın fiyatlarına dair Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son değerlendirmelerini yaptı. Gram altında gidişat ne yönde, kaç TL olur?
İslam Memiş ons ve gram altın fiyat tahminlerini yeniledi!

Altın piyasasında fiyat yükselişleri aralıksız devam ediyor. 2023 yılına oldukça iyi bir giriş yapan altın piyasası bu süreçteki fiyat hareketleri ile yatırımcısının yüzünü güldürdü. Altın fiyatlarında bundan sonra ne şekilde hareketler meydana gelebileceğini ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı.

ONS ALTIN GERİ ÇEKİLEBİLİR!

Ons altında bir geri çekilme olabileceğini belirten İslam Memiş, “Altın fiyatları yılın ikinci haftasında da yükselmeye devam ediyor. Ons altında 1.880 dolar seviyesi önemliydi. Bu direncin geçildiğini bugün gördük. Burada kalıcı olunursa üstünde 1.915 dolar seviyesi var. Bunu da yarın açıklanacak olan ABD enflasyon rakamları belirleyecek. Muhtemelen tekrar 1.915 dolar seviyesine doğru hareket görebiliriz. Ancak bu aralıkta bir kar satışı alanı oluştu ve ons altın aşağıya doğru bir düzeltme yapabilir.

ABD enflasyonu muhtemelen yüzde 6,5 civarında açıklanabilir. Bu da altın fiyatlarını pozitif etkiler ve 1.910 ve 1915 dolar seviyesinde bir ons altın görebiliriz. Bu da yılın ikinci haftasında hem ons altının hem de gram altının yükselişle kapatması anlamına gelecektir. Gelecek hafta kar satışlarından dolayı aşağı sarkmalar olabilir. 1.835 dolar seviyesine kadar düzeltmeler görebiliriz.” dedi.

GRAM ALTIN FİYAT HAREKETLERİ!

Gram altın hakkında da yorum yapan İslam Memiş, “Gram altında ekranlarda 1.137 TL fiyatı var, fiziki tarafta ise 1.154 TL ile karşılaşıyoruz. Burada direnç seviyeleri çok hızlı kırıldı. Gram altın yatırımcısı kısa vade için 1.100 TL ile 1.170 TL arasını takip etmeli. Altın fiyatları sert yükselince almak isteyen yatırımcılar da var. Ben gram altın alımı için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum. Ons altında kar satışlarından dolayı geri çekilmeler olursa gram altın da 1.100 TL’ye doğru hareket edebilir. İşte o zaman alım fırsatı yakalanabilir.

Orta ve uzun vadeye baktığımızda gram altında 1.200 TL, 1.280 TL, 1.350 TL ve 1.500 TL fiyatlarını önümüzdeki süreçte konuşabiliriz. Elinde altın olanlar kesinlikle satmamalıdır. Muhtemelen yıl boyunca fiyat yükselişleri devam edecektir. Eline TL geçen yatırımcı biraz sabretmeli ve hemen alım yapmayı düşünmemelidir. Altın bu yıl kazandıracaktır.” dedi.

Altın yatırımının nasıl yapılması gerektiğini da açıklayan İslam Memiş, “Altın yatırımı yapmak isteyenler geç kalmadılar. Kademeli alım ve kademeli satış yapılmalıdır. Mesela benim elime bir miktar Türk lirası geçti. Yüzde 50’si ile gram altın alırım. Geri kalanını da 2 hafta sonra alırım.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.