İslam Memiş'ten altında 1.790 dolar uyarısı! Ons ve gram altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasının son gelişmelerini yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş fiyatlara ilişkin yeni tahminlerde bulundu. Ons altın ve gram altında son fiyat tahminleri neler?
İslam Memiş'ten altında 1.790 dolar uyarısı! Ons ve gram altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasında FED tutanaklarının açıklanmasının ardından bir zayıflama takip edilmeye başlandı. Ons altın 1.820 dolar seviyesine kadar gevşerken gün boyu 1.820 dolar ile 1.830 dolar aralığında fiyatlandı. Bu durum gram altında da fiyat düşüşlerini beraberinde getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın piyasasına dair son analizini kamuoyu ile paylaştı.

1.790 DOLAR UYARISI!

Altın fiyatlarını değerlendiren İslam Memiş, “Altının ons fiyatında 1.790 dolarlı destek seviyesi gelebilir. Dolar endeksinin kuvvetlenmesinden dolayı bu rakamları görebiliriz. Ancak bu rakamların bir başka anlamı var. Bunlar altın yatırımı yapacaklar için iyi fırsatlar olacaktır. Ora ve uzun vade için alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Geleceğe dair bir belirsizlik var. hemen hızlı bir şekilde toparlanan bir piyasa ile karşılaşmayacağız. Bu altın piyasası için değil tüm piyasalar için geçerli olacak.” dedi.

ONS ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Ons altın için fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş, “Altın piyasası bir bant aralığına sıkıştı ve beklemeye devam ediyor. Yeni bir hikaye bekleniyor. Bu hikaye yazıldığında altının onsunda yükselişleri takip edeceğiz. Bu sürecin sonuna kadar altının onsu 1.790 dolar seviyesine kadar sarkabilir. Bu bir ihtimaldir ve altın yatırımı yapmak isteyenler bunu değerlendirebilirler. Yıllık bazda altın fiyat tahminlerimizde bir değişiklik yok. Şu andaki durağanlık sadece bir süreçten kaynaklanıyor. Yıl içerisinde ons altının 2.000 dolar seviyesinin çok üzerine çıkıp 2.350 doları göreceğini öngörmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Gram altın beklentisini de duyuran İslam Memiş, “Gram altın konusunda ise bambaşka bir durum yaşanıyor. 1.138 – 1.142 TL seviyesinde gram altın görüyoruz. Bunlar kuyumcu fiyatı tabiki. Artık makas aralığı çok açıldı. Fiziki altın alacak olanlar serbest piyasa fiyatlarını takip etmeliler. Ekran fiyatlarının bir geçerliliği kalmadı. Bankalar bile bu fiyatlardan alış satış yapıyorlar. Gram altın 1.128 TL ile 1.170 TL arasında fiyatlanacaktır. Gram altın için orta ve uzun vadede 1.450 TL ve devamında 1.550 TL’lik kişisel tahminimi korumaya devam ediyorum.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Altın yatırımı yapacaklar kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.