İslam Memiş'ten parası olan hemen alsın uyarısı! Son 20 yılın kazanç fırsatını açıkladı!

Para ve menkul kıymet piyasalarında meydana gelen bozulma nereye yatırım yapacak olanları zor durumda bırakıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş net şekilde açıkladı. Parası olan nereye yatırım yapmalı? Altın mı, dolar mı, euro mu yoksa sterlin mi?
İslam Memiş'ten parası olan hemen alsın uyarısı! Son 20 yılın kazanç fırsatını açıkladı!

Dünyada yaşanan ekonomik belirsizlikler para ve menkul kıymet piyasalarında bazı bozulmalara neden oldu. İnsanlar varlıklarını nasıl yönetebilecekleri konusunda ise oldukça kararsız kaldılar. Parası olanlar yüksek enflasyon karşısında kendilerini koruma altına almak istiyorlar. Ancak yapılacak olan bir yanlış hamlenin bedeli ise oldukça ağır olabiliyor. Yatırım yapmak isteyenlere Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten çeşitli uyarılar geldi.

DOLAR YATIRIMI MANTIKLI MI?

Dolar alarak yatırım yapmanın çok riskli olduğunu ifade eden İslam Memiş, “Kişisel kanaatime göre şu anda dolardan uzak durmak gerekir. Ben eğer yatırım yapacaksam bu dolar olmaz. Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı. Yükselen bir paraya neden yatırım yapayım. Yükselmiş ve o tren kaçmış. Düşükten almam lazım ki kar elde edeyim. Bunun için dolar yatırımını kişisel olarak uygun bulmuyorum.” dedi.

EN DİPTEN EURO VE STERLİN ÖNERİSİ

Paraya yatırım yapılacaksa Euro ve Sterlin’e dikkat çeken İslam Memiş, “Bir yatırım yapacaksak o yatırım yapacağımız şey eğer paraysa onu olabilecek en alt seviyeden almamız gerekir. Şu anda son 20 yılın en dip noktasında olan Euro var. Euro yatırımı yapılırsa yükselişlerle kazanç sağlanabilir. Sterlin’de de önemli değer kayıpları yaşandı. Bu da değerlendirilebilir. İngiltere Merkez Bankası olsun Avrupa Merkez Bankası olsun faiz artırımına gidecekler. Bu faiz artırımları ile yükselişler takip edebiliriz. Kazanç potansiyeli açısından dolara göre Euro ve Sterlin çok daha avantajlı. Zirvedekini mi satın alırsın yoksa diptekini mi? Cevap aslında çok basit.” ifadelerini kullandı.

ALTIN İÇİN SIFIR RİSK ÖNERİSİ

Altın yatırımı ile alakalı olarak da konuşan İslam Memiş, “Altın her zaman altındır. Ben kağıt paraya yatırım yapana kadar altın almayı tercih ederim. Altın aldığımda kendimi güvence içerisinde hissetmiyorsam gidip onu KKM’ye yatırırım. Ondan aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak durmaya devam edecek. Tamamen sıfır risk. Vade sonunda gidip altınımı istersem geri alırım. Herhangi bir kayıp yaşanmaz.” şeklinde konuştu.

NOT: Burada yer alan tüm bilgi ve yorumlar tamamen yatırım kapsamı dışındadır. Bu değerlendirmeler ile yatırım yapılması halinde herhangi bir şekilde sorumluluk kabul edilmez. Haberimizde sadece bilgilendirme yapılmıştır, kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.