İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 7.000 TL Nakit Yardım Kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 7.000 TL Nakit yardım kararı aldı. İstanbul’da su baskınları nedeniyle zarar gören vatandaşlara İBB tarafından nakit yardım ödemesi yapılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 7.000 TL Nakit Yardım Kararı!

İstanbul’da meydana gelen şiddetli yağışlar kentin bazı bölgelerinde vatandaşların çok zor durumda kalmalarına neden oldu. Su baskınları ile karşılaşan bazı İstanbullu vatandaşların evleri ve iş yerleri kullanılmaz hale geldi. Özellikle Esenyurt ilçesinde çok sayıda vatandaş ve esnaf büyük mağduriyet yaşarken yardım eli hemen uzandı.

İstanbul’da yaşanan su baskınlarında zarar gören vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir son dakika kararı aldı. Buna göre su baskını nedeniyle direkt olarak zarar gören vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.000 TL nakit yardım yapılacak. İBB’nin Sosyal Yardım Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak olan 7.000 TL nakit yardımın kimlere ve nasıl ödeneceği ise merak konusu oldu.

KİMLER, NASIL 7.000 TL NAKİT YARDIM ALABİLECEK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin su baskını mağdurlarına ödeyeceği 7.000 TL nakit yardımın nasıl ödeneceği merak konusu oldu. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından tespit çalışması yapılacak. Bu çalışma ile zarar gördükleri tespit edilen vatandaşlara İBB 7.000 TL nakit yardım ödemesi yapacak.

AFAD VE AİLE BAKANLIĞI DA NAKİT YARDIM YAPTI

İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD tarafından su baskını nedeniyle zarar gören vatandaşlara bugün nakit yardım ödemeleri yapıldı. Esenyurt’ta bir banka şubesinin açılmasını sağlayan İçişleri Bakanlığı evleri sarar gören vatandaşlara 5.000 TL, iş yerleri zarar gören vatandaşlara ise 10.000 TL nakit yardımda bulundu. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bir açıklama yaparak mağdur vatandaşlara sosyal destek anlamında 3.000 TL nakit ödeme yapılacağını duyurdu. İBB’nin de nakit yardımı hesaba katılınca evi su baskınından dolayı zarar gören bir vatandaş toplamda 15 Bin TL nakit yardım alabilecek.