Kabine sonrası bir müjdede evi eşyası eski bakımsız olanlara! Devlet baba 75.000 TL hibe para verecek

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen ulusa sesleniş konuşmasını yaparken yeni sosyal destek ödemeleri ve devletten hibe para yardımları da açıklandı. Ev tadilat desteği başvurusu yapacaklara müjde verildi.
Kabine sonrası bir müjdede evi eşyası eski bakımsız olanlara! Devlet baba 75.000 TL hibe para verecek

Kabine sonrası bir müjdede evi eşyası eski bakımsız olanlara! Devlet baba 75.000 TL hibe para verecek! Devletin en üst düzeyinde gerçekleştirilen kabine toplantısı ile ülke gündemi hem siyasi hem de ekonomik olarak ele alınırken alınan kararları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı ulusa sesleniş konuşması ile duyuruyor. 

Yapılan açıklamalar milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken devlet bir yandan alınan yeni kararları ilan ederken bir yandan da verilecek olan yeni sosyal destek ödemelerini ilan ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan hem yeni ödenmeye başlanacak olan destekleri duyurdu hem de halihazırda ödenmeye devam eden sosyal destek ödemelerinde artışa gidildiğini açıkladı. 

EV TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU YAPACAKLARA MÜJDE! RAKAM YÜKSELDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan ulusa sesleniş konuşması ile yeni destek ve parasal yardımlar da açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında 2022 senesinde yardım programları için ayrılan bütçeyi 6 milyardan 11.5 milyar liraya çıkardıklarını belirtti. 

 Erdoğan yaptığı konuşmasında "Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik" diyerek evi, eşyası eskiyene devletin vermiş olduğu tadilat yardımını 75 bin liraya çıkardıklarını ilan etti. 

Kabine sonrası bir müjdede evi eşyası eski bakımsız olanlara! Devlet baba 75.000 TL hibe para verecek

EV ONARIM YARDIMI ŞARTLARI NELER, KİMLERE EV TADİLAT YARDIMI YAPILIR?

Söz konusu devlet yardımı sadece ihtiyaç sahibi kişilere yapılmakta olup evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve yıkık olan kişiler bu yardımdan yararlanabilmektedir. Bu kişilerin evlerinin bakım ve onarımı için tadilat yardımı ödenirken yine ev eşyası alımı için de devlet hibe para yardımı yapabilmektedir. 

 Bu yardımdan almak isteyen kişilerin mutlaka ihtiyaç sahibi olmaları devletin sosyal yardım alma şartlarını taşımaları gerekmektedir. Yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden dağıtılmaktadır.