Kabinede gündeme gelecek konular belli oldu asgari ücret zammı EYT'de yaş sınırı memur ve emekliye 2023 Ocak maaş zammı

Yılın belki de en kritik kabine toplantılarından biri olarak gösterilen 12 Aralık kabine toplantısı gündem maddeleri belli oldu. Kabinede milyonlarca kişinin beklemiş olduğu 2023 asgari ücret zamı oranı, emekli ve memur maaşı zammı ve EYT'de yaş sınırı olacak mı soruları yanıt bulacak.
Kabinede gündeme gelecek konular belli oldu asgari ücret zammı EYT'de yaş sınırı memur ve emekliye 2023 Ocak maaş zammı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün bir kere daha masadaki kritik konuları konuşmak üzere Beştepe'de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlık edilecek kabinedeki en önemli gündem maddelerini yine ekonomi oluşturacak. Özellikle 2023 zam oranları ve EYT'de yaş sınırı milyonlarca kişinin beklemiş olduğu en önemli konular arasında yer alıyor. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında ikinci toplantı 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. Bu toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kabine üyelerine son bilgiler aktarılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği sözü üzerine bu sene enflasyon ortalamasının üzerinde bir zam beklentisi oluşmuştu. 

KABİNEDE BUGÜN KONUŞULACAK KONULAR, MASADAKİ GÜNDEM MADDELERİ NELER?

12 Aralık 2022 Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında bugün gündeme gelmesi beklenen en önemli gündem maddeleri;

  • 2023 asgari ücret zammı, 
  • Memur maaş zam oranı, 
  • Emeklilerin yılbaşı maaş zammı, 
  • EYT'de yaş sınırı ve EYT yasası tasarısı, 
  • Terörle mücadele, 
  • Yılbaşı öncesi yeni sosyal yardım paketleri, 
  • Enflasyonla mücadele, 
  • Terörle mücadele, Suriye ve Kuzey Irak'ta sınır ötesi askeri operasyonlar olarak öne çıktı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI BUGÜN NE ZAMAN, 12 ARALIK 2022 KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

CİMER tarafından yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan günlük program 12 Aralık 2022 Pazartesi takvimi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ilk olarak saat 11:00'de Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Törenine katılacak. 

Kabinede gündeme gelecek konular belli oldu asgari ücret zammı EYT'de yaş sınırı memur ve emekliye 2023 Ocak maaş zammı

Saat 15:00 itibari ile ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başlayacak. Kabine toplantısının gündeminin yoğun olması nedeni ile kabine sonrası açıklamanın saat 19:00 ve sonrasında gelebileceği belirtiliyor.