O işçilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi verildi Cumhurbaşkanı imzasıyla 4 gün sonra hesaplara 8.233 TL ikramiye ödemesi yatacak!

İşçilere beklenen Cumhurbaşkanı müjdesi geldi. Binlerce işçinin hesabına beklenen Aralık ayı ilave tediye ve ikramiye ödemeleri yatırılacak. İlave tediye Aralık ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2022 tarih ve rakam belli oldu.
O işçilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi verildi Cumhurbaşkanı imzasıyla 4 gün sonra hesaplara 8.233 TL ikramiye ödemesi yatacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete ile yayımlanan işçilere ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. Binlerce işçiye ödenecek olan tediye rakamları için sadece 4 gün kaldı. Alınan karar doğrultusunda ödemeler 16 Aralık 2022 günü itibari ile hesaplara yatırılmaya başlanacak. 

6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçiler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza kapsamında ilave tediye yani ikramiye ödemesi yapılacak. Bu işçiler ilgili yasa kapsamında yılın son ikramiyesini almış olacaklar. İlave tediye ödemeleri çalışanların maaşları üzerinden hesaplanıyor ve 52 günlük ücret tutarı üzerinden 47 taksit halinde ödeniyor. Bu kapsamda 16 Aralık tarihinde kapsam içerisine giren işçilerin hesaplarına en düşük 2 bin 168 TL ve en yüksek 8 bin 233 TL ikramiye ödemesi yapılacak. 

 

İLAVE TEDİYE 4. TAKSİT 2022 NE ZAMAN YATACAK, KAMU İŞÇİLERİNE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Söz konusu kanun kapsamına giren işçilere ikramiye ödemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza kapsamına belirlenen tarihlerde yatırılmaktadır. İşçilere ilave tediye ya da anılan adı ile ikramiye ödemesi bu sene ilk olarak Ocak ayında ödenirken ikinci taksit ise Nisan ayında yatırılmıştı. 

O işçilere yılbaşı ikramiyesi müjdesi verildi Cumhurbaşkanı imzasıyla 4 gün sonra hesaplara 8.233 TL ikramiye ödemesi yatacak!

İşçiler 3. taksit ödemesini Temmuz ayında alırken yılın son ikramiyesini ise 16 Aralık 2022 tarihinde alacaklar. Hesaplara yatırılacak olan rakam işçinin maaşı üzerinden 52 günlük ücreti olarak hesaplanmak üzere en düşük 2 bin 168 TL ve en yüksek 8 bin 233 TL olarak belirlendi. 

İLAVE TEDİYE VE İKRAMİYE ÖDEMESİ HANGİ İŞÇİLERE YAPILIR?

Yapılan duyuruda "6772 sayılı Kanun 1. madde Umumi, mülhak ve hususi bütçeli dairelerle mütedavil sermayeli müesseseler, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bağlı teşekküller, 3460 ve 3659 sayılı kanunların şümulüne giren İktisadi Devlet Teşekkülleri ve diğer bilcümle kurum, banka, ortaklık ve müesseselerinde müstahdem olanlardan İş Kanununun şümulüne giren veya girmeyen yerlerde çalışmakta olan ve İş Kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimselere, ücret sistemleri ne olursa olsun, her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılır" ifadeleri ile kimlerin ikramiye alabileceği belirlenmiştir. 

Yukarıda kapsam içerisine giren işçilere ikramiye ödemesi 16 Aralık 2022 Perşembe günü itibari ile hesaplarına yatırılmaya başlanacak.