Kamu bankalarından 0,49 faizli TOGG kredisi mi geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı!

Türkiye’nin yerli otomobili ile alakalı olarak çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG için kamu bankalarının kredi vereceklerini açıkladı. TOGG kredisi yüzde kaç faizle verilecek?
Kamu bankalarından 0,49 faizli TOGG kredisi mi geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG uzun bir çalışmanın neticesinde yollara çıktı. Üretilen TOGG T10X model araçlar yollarda yer almaya başladılar. Teslimatlar yavaş yavaş başlarken bu otomobil için kredi desteği bekleyenlerin bu bekledikleri açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. TOGG için kamu bankalarının kredi verebileceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda gerekli görüşmelerin ve planlamanın yapılacağını söyledi.

TOGG KREDİSİ AÇIKLAMASI

TOGG kredisinin kamu bankaları tarafından verilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle kamu bankalarımız niye var? Elbette TOGG ile kampanya yapma noktasında kamu bankaları için bu iyi bir fırsat olacaktır. Buradan kendilerine çağrıda bulunuyorum, gerekirse tabii kendileriyle de bir ortak toplantı yapıp böyle bir zemini oluşturmaları hususunda inşallah bu adımı atmayı ben de düşünüyorum.

Nasıl konutta böyle bir imkan hazırladıysalar, otomobilde de özellikle TOGG'a yönelik böyle bir adım atılabilir. Tabii şu anda benim bütün endişem TOGG'un araç yetiştirme noktasındaki durumu ne olur? Talep çok fazla. Ama bütün bunlara rağmen, şu anda TOGG'un tüm yönetimiyle başta Sanayi ve Teknoloji Bakanım olmak üzere kendileriyle görüşmeleri yapıp, ondan sonra kamu bankalarımızı süratle bir araya getirip, çünkü önümüzdeki 7 yılda bir milyon TOGG inşallah yollarda olacak.” dedi.

KAMU BANKALARI 0,49 FAİZLE Mİ TOGG KREDİSİ VERECEKLER?

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın TOGG için verecekleri kredi için aylık faiz oranı kulislerde 0,49 olarak konuşulmaya başlandı. Ancak bu kredinin vatandaşlara avantaj şeklinde verilebilmesi için taşıt kredilerinde bazı değişikliklere gidilmesi gerekiyor. Şu andaki taşıt kredisi talimatlarına göre bankalar 1,250.000 TL fiyatı olan TOGG için kredi vermek isteseler en fazla fiyatının yüzde 20’si oranında kredi verebilecekler ve vade süresi de 12 ay olabilecek. Bu da çok cazip olmayacak. BDDK’nın taşıt kredilerinde düzenleme yaptıktan sonra TOGG için kamu bankalarının 0,49 faizli TOGG kredisi kampanyasına başlamaları bekleniyor.

TOGG’un üretim kapasitesi arttıkça, piyasada araç bolluğu yaşanacak ve satın almak isteyenler için uzun bir süre beklemek gerekmeyecek. Bu aşamada satış stratejisi kapsamında kredinin devreye girmesi gerekiyor. Şu anda piyasada TOGG olmadığı için kredi kampanyasında acele etmenin de pek bir önemi olmayabiliyor.