Kamu işçilerine erken ücret artışı! İmzalar atıldı, daha yüksek ödeme yapılacak!

Kamu işçilerine yapılacak olan zam için mesai erken başladı. Çalışma Bakanlığı ile sendikalar arasında anlaşma sağlandı. İlk zam ise kamu işçilerinin günlük yemek yardımı için yapıldı.
Kamu işçilerine erken ücret artışı! İmzalar atıldı, daha yüksek ödeme yapılacak!

Türkiye’de kamu işçilerine güzel bir haber verildi. Kamu işçilerinin aylıkları Ocak ayını beklemeden bir miktar zamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilen toplantıdan kamu işçileri için ücret artışı kararı çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında yapılan toplantıda Türk-İş ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası bir araya geldiler.

GÜNLÜK YEMEK YARDIMI 38 TL YÜKSELTİLDİ

İşçi ve işveren sendikası arasında yapılan protokol ile kamu işçilerinin günlük yemek yardımı için anlaşmaya varıldı. Yapılan anlaşma öncesinde kamu işçileri günlük 17 TL yemek yardımı alıyordular. Bu tutarın artık yeterli gelmemesinden dolayı yemek yardımının günlük tutarı 55 TL’ye yükseltildi. Artık kamu işçileri günlük yemek yardımını 38 TL zamlı alabilecekler.

OCAK AYINDA MAAŞLARA DA ZAM YAPILACAK!

Kamu işçilerinin maaşları Ocak 2023’te olağan zam döneminde ayrıca arttırılacak. Maaşlara ne kadar zam yapılacağı henüz belli olmadı. Bunun için kamu işçilerini temsil eden yetkili sendikaların temsilcileri ile Çalışma Bakanlığı arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapılacak. Kamu işçilerinin enflasyon kayıplarının yer alacağı bu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilere 2023 ve 2024 yıllarında 6 aylık periyotlarda yapılacak olan maaş zamları masaya yatırılacak.

Kamu işçilerine yapılacak olan zammın miktarı yapılacak olan pazarlıkların neticesinde netleşecek. Ancak enflasyon farkı, refah payı, ek ödemeler gibi kalemlerde kapsamlı maaş zammı pazarlıkları yapılacak. Sendikaların toplu iş sözleşmesi ile alakalı olarak sergileyecekleri tavır işçilerin maaşlarında belirleyici olacak.

Maaş zamlarının netleşmesi konusunda enflasyon rakamları belirleyici bir rol üstlenecek. Bu konuda 2022 yılının son 6 aylık enflasyon oranının resmen açıklanması gerekecek.