Kanun teklifi verildi! Emeklilerin bayram ikramiyeleri zamlanıyor mu?

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında TBMM’de bir kanun teklifi verildiği bildirildi. Bu kanun teklifine göre emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerine zam yapılacak. Emekli bayram ikramiyeleri zamlanacak mı, kaç TL olacak?
Kanun teklifi verildi! Emeklilerin bayram ikramiyeleri zamlanıyor mu?

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair büyük bir beklenti bulunuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükseltilen bayram ikramiyelerine bir zam daha yapılacağını açıklamıştı. Ancak şu ana kadar hükümet kanadından emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair herhangi bir somut adım atılmadı. Muhalefetten ise emekli bayram ikramiyelerine dair ilginç bir hamle geldi.

KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi vererek emekli bayram ikramiyelerinin 15.000 TL’ye yükseltilmesine dair yasal düzenlemenin yapılmasını önerdi. Emekli bayram ikramiyeleri için zam isteyen Veli Ağbaba buna dair bir de açıklama yaparak neden böyle bir kanun teklifi verdiğinin detaylarını anlattı.

Emekli bayram ikramiyelerinin yeterli olmadığını belirten Milletvekili Veli Ağbaba, “Emekli bayram ikramiyeleri artık sembolik hale geldi. Genel Başkanımızın seçim öncesi vaadi olan emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılması ve bir önceki bayramda eksik verilen tutarın da ödenmesini belirten kanun teklifimizi sunduk. Bunun için Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin tamamına 15.000 TL emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılmalıdır.” dedi.

15.000 TL ÖDENSİN

Emeklilere yönelik yapılacak bayram ikramiyesi ödemelerine dair açıklamalarını sürdüren Veli Ağbaba, “AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, seçim öncesinde emekli ikramiyelerinin 2.000 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı. Genel Başkanımızın vaadi ise emekli ikramiyelerinin her bayramda asgari ücret kadar ödenmesiydi. Bu bağlamda bir önceki bayramda eksik ödenen 6.500 TL bayram ikramiyesine ek olarak Kurban Bayramı'nda da 8.506 TL asgari ücret eklenmeli ve bu bayramda emeklilere 15.000 TL emekli ikramiyesi verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Emekli bayram ikramiyelerinin ilk defa Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Veli Ağbaba, “2015 yılında ilk defa Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından emekli bayram ikramiyeleri gündeme getirilmiş hükümet 2018 yılında bunu ödemeye başlamıştır. Ancak yıllar içinde çok az zam uygulanarak emekli bayram ikramiyeleri sembolik bir hale getirildi. Eğer iktidar samimiyse kanun teklifimize destek versinler ve emeklilerimize Kurban Bayramı öncesi 15.000 TL ödeme yapılsın.” dedi.

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak verilen kanun teklifinin TBMM’de gündeme alınması beklenmiyor. Komisyonda bu teklifin iktidar milletvekilleri tarafından reddedilmesine kesin gözüyle bakılıyor.