Kemal Kılıçdaroğlu dün açıklamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV'yi sıfıra indirme yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile duyurulan ÖTV indirimi açıklaması sonrası Resmi Gazete'de flaş bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖTV indirimi yapacak mı, son dakika gelişmesi ne?
Kemal Kılıçdaroğlu dün açıklamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV'yi sıfıra indirme yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) gündeme bomba gibi düştü. Hatırlanacağı üzere dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama gündeme bomba gibi düşmüş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri durumunda vatandaşlara ikinci el fiyatına sıfır araç alma imkanı sunacağını iddia etmişti. 

Söz konusu açıklama sosyal medyada büyük yankı uyandırırken 26 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni Özel Tüketim Vergisi Tebliği sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yayımlanan tebliğ kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ÖTV oranlarını belirlerken bu oranı 3 katına çıkarma ya da sıfıra indirme yetkisi verildi. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖTV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI NEDİR, NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklama ile saat 22:00'de herkesi sosyal medya hesabına davet etmişti. Kamuoyunda "cumhurbaşkanlığı adaylığını mı açıklayacak?" beklentisi oluşmasına neden olan Kılıçdaroğlu beklenen saat geldiğinde ise "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere" diyerek hükümeti devralmaları durumunda ÖTV indirimi yapacağını açıklamıştı. 

 ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) YAYIMLANDI! 

26 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ÖTV tebliği ile önemli düzenlemelere gidildi. Yapılan düzenlemeler kadar düzenlemenin tarihi de büyük yankı uyandırdı. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan ÖTV indirimi açıklaması sonrası düzenlemenin gelmesi büyük yankı uyandırdı. 

Kemal Kılıçdaroğlu dün açıklamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV'yi sıfıra indirme yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Düzenlemenin 4. maddesinde yer alan "MADDE 4- Aynı Tebliğin (III/B/1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” olarak, “bir” ibaresi “ve bu oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve üst sınırlarını üç” olarak değiştirilmiş ve aynı paragrafta yer alan “sıfıra kadar indirmeye;” ibaresinden sonra gelmek üzere “bu sınırlar içinde kalmak şartıyla 87.03 GTİP numarasında yer alan mallar için farklı matrah grupları oluşturmaya, malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirlemeye;” ibaresi eklenmiştir" düzenleme kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ÖTV oranlarını 3 katına çıkarmaya ya da sıfıra indirme yetkisi verilmiş oldu.