Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Nebati'ye son dakika ÖTV indirimi yanıtı! İkinci el araç fiyatına sıfır araç sözünü yeniledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün zam açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yanıt verdi. İktidar ile muhalefet arasında patlak veren ÖTV savaşı sonrası yeni açıklamalar geldi. Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ne olur, düşecek mi, yükselir mi?
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Nebati'ye son dakika ÖTV indirimi yanıtı! İkinci el araç fiyatına sıfır araç sözünü yeniledi

Araç ve konut fiyatlarında yaşanan yükseliş son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında ilk sırada yer almaya devam ederken iktidar ile muhalefeti bir kere daha karşı karşıya getirdi. Hatırlanacağı üzere Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı video ile sıfır araç fiyatlarını ÖTV indirimi sözü vermişti. 

Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama büyük yankı uyandırırken aynı gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanlığı ÖTV'yi sıfırlama ve arttırma yetkisini devretmişti. Yapılan bu düzenleme ÖTV indirimi beklentisi oluştururken, içeriden CHP'ye bilgi sızdırıldığı iddialarını da gündeme getirmişti. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ SIFIR ARAÇ FİYATLARINA ÖTV ZAMMI AÇIKLAMASI YAPTI, ORTALIK KARIŞTI! 

Ünlü otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, dün yayımladığı video ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Ümraniye'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen bir toplantıda yapılan konuşmayı yayımlamıştı. Konuşmasında Bakan Nebati “Kendi aramızda, ‘ÖTV’yi artıralım da aşırı talebi kıralım’ derken, Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi yanlış anlamış, yanlış dinlemiş; ‘ÖTV indirilecek’ diyor" diyerek aslında ÖTV'ye indirim değil zam yapılabileceğini söylemişti. 

 Yapılan açıklama gündeme bomba gibi düşerken gözler ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilecek olan yanıt merakla beklenmeye başlanmıştı. Konu hakkında beklenen açıklama yine sosyal medyadan geldi. 

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ ÖTV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI!

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı “biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok" diyerek bir kere daha indirim açıklaması yaptı. 

SIFIR ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, 2023 YILINDA ARABA FİYATLARI NE OLUR, 2023'TE OTOMOBİL FİYATI UCUZLAR MI, DÜŞER Mİ?

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamaya yanıt veren Emre Özpeynirci bu yönde bir düzenleme olacaksa hemen yapılması gerektiğini belirtti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Nebati'ye son dakika ÖTV indirimi yanıtı! İkinci el araç fiyatına sıfır araç sözünü yeniledi

Özpeynirci yaptığı yorumunda "Sayın Kılıçdaroğlu, bunlar umut verici açıklamalar ama şu an 2.el fiyatları bile sıfırı geçmiş durumda. ÖTV inecekse hemen indirilmesi için baskı oluşturulmalı, yoksa seneye en ucuz otomobil 1 milyon TL olacak" diyerek en ucuz sıfır araç fiyatının 1 milyon TL seviyesini görebileceğini dile getirdi.