Otomotiv Uzmanı Özpeynirci bombayı patlattı! Bakan Nebati açıkladı, Sıfır ve 2. el araç fiyatlarına ÖTV indirimi değil zammı geliyor

Piyasada bir süredir beklenen ÖTV indirimi konusunda son dakika açıklaması otomotiv sektörü uzmanı ve ünlü gazeteci Emre Özpeynirci tarafından yapıldı. Sıfır araç fiyatlarına ÖTV indirimi değil zammı geliyor. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin ÖTV açıklaması...
Otomotiv Uzmanı Özpeynirci bombayı patlattı! Bakan Nebati açıkladı, Sıfır ve 2. el araç fiyatlarına ÖTV indirimi değil zammı geliyor

İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 25 Temmuz 2022 akşamı sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan video ile ÖTV indirimi gündeme bomba gibi düşmüştü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama ile araba almak isteyen kişilere bekleme çağrısı yapılmış ve araba sahibi olmak isteyenlere Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri durumunda ikinci el araç fiyatına sıfır araba sahibi olma sözü vermişti. 

Açıklamanın yapıldığı gece yayımlanan Resmi Gazete ile ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan  Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) ile ÖTV'yi sıfırlama ve arttırma yetkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmişti. Yapılan bu karşılıklı hamleler ile sıfır araç fiyatlarına ÖTV indirimi beklentisi oluşmuştu. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ'DEN SON DAKİKA ÖTV İNDİRİMİ VE SIFIR ARAÇ FİYATLARI AÇIKLAMASI! 

Yapmış olduğu başarılı haberleri ile ses getiren ve otomotiv sektörünün duayen isimleri arasında gösterilen Gazeteci Emre Özpeynirci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin basına kapalı bir toplantıda yapmış olduğu ÖTV açıklamasını ifşa etti. Cep telefonu kamerası ile çekilen görüntülerde Bakan Nebati “Kendi aramızda, ‘ÖTV’yi artıralım da aşırı talebi kıralım’ derken, Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi yanlış anlamış, yanlış dinlemiş; ‘ÖTV indirilecek’ diyor" açıklamasında bulunarak ÖTV'yi arttırma planları olduğunu duyurdu. 

Otomotiv Uzmanı Özpeynirci bombayı patlattı! Bakan Nebati açıkladı, Sıfır ve 2. el araç fiyatlarına ÖTV indirimi değil zammı geliyor

Haberin sosyal medyada büyük yankı uyandırması ve tepki çekerek "spekülasyon" olarak değerlendirilmesi üzerine videoyu hukuken sıkıntı yaratabileceği endişesi ile ilk etapta yayımlamayan Özpeynirci hesabı üzerinden Hazine Bakanı'nın Ümraniye'de gerçekleştirilen toplantıda belirtilen açıklamayı yaptığı görüntülerini de paylaştı. 

ARAÇ FİYATLARINA ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ, NE ZAMAN GELİR, ZAM VAR MI, 2023'TE SIFIR VE İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE OLUR?

Araba fiyatları için piyasada büyük bir ÖTV indirimi beklentisi oluşurken Bakan Nebati'nin konuşması adeta gündeme bomba gibi düştü. ÖTV indirimi olmaması durumunda döviz kuru ve enflasyon kaynaklı yükselişlerin devam edebileceği belirtiliyor.