Kendi işini kuracaklar dikkat! İŞKUR 150.000 TL hibe desteği veriyor!

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlere verilen para cezaları engelli vatandaşlar için hibe desteğine dönüşüyor. İdari para cezaları fonundan İŞKUR tarafından engelli vatandaşlara işlerini kurabilmeleri için 150 Bin TL hibe desteği veriliyor.
Kendi işini kuracaklar dikkat! İŞKUR 150.000 TL hibe desteği veriyor!

Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara devlet tarafından özel imkanlar sağlanabiliyor. Engelli vatandaşları destekleyen devlet İŞKUR üzerinden bu vatandaşlara çeşitli imkanlar sağlıyor. Son yapılan açıklamaya göre İŞKUR kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 150.000 TL’ye kadar hibe desteği sağlıyor.

İŞKUR’DAN ENGELLİLERE VE HÜKÜMLÜLERE HİBE DESTEĞİ

İŞKUR’un il müdürlükleri üzerinden verilen bu hibe desteklerine dair ayrıntılar da belli oldu. Buna göre tarım ve hayvancılık sektöründeki projeler için 110 Bin TL, diğer sektörlerdeki projeler için ise 150 Bin TL hibe desteği sağlanıyor. Bu destekler kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri desteği ve kuruluş desteği şeklinde olabiliyor. Geri ödemesi olmayan bu hibe destekleri engelli vatandaşların iş sahibi olabilmelerini, çalışma hayatına girebilmelerini sağlıyor.

İŞKUR eski hükümlüler için de bir hibe desteği programı uyguluyor. Tarım ve hayvancılık sektörü projeleri için 90 Bin TL, diğer sektörlere ait projeler için 110 Bin TL hibe desteği eski hükümlülere veriliyor. Bunun için İŞKUR’a başvuru yapılması ve istenen belgeleri temin etmek gerekiyor.

ENGELLİ HİBE DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR Engelli hibe desteği şartları şöyle açıklandı:

İŞKUR’a engelli kaydı olmak
İş gücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğuna ilişkin Sağlık Kurulu Raporu’na sahip olmak
18 yaşını tamamlamış olmak
Emekli olmamak
İŞKUR’a borcu bulunmamak
Kendi üstüne kayıtlı bir iş yeri olmaması
İş yerinin kurulacağı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak
Kurulacak olan işle alakalı olarak başka mevzuatlarda gerekli olan diploma, sertifika, izin gibi belgelere sahip olmak
Kendisine vasi tayini yapmamış olmak
Herhangi bir icra dosyası bulunmamak

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR’un hibe desteği programlarından yararlanmak isteyenler başvuruları nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Bu başvuru işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. 9 Haziran’a kadar e-devlet üzerinden başvuru yapanların şartları karşılamaları halinde hibe desteği talepleri değerlendirilerek onaylanacak. Bunun için e-devlet üzerinden başvuruda bulunmak gerekiyor.