Konut kredisi faizleri yükseldi konut satışları durdu!

Konut satış rakamlarının düşmesi ile beraber sektörde yaşanan daralma endişesi de kampanya beklentilerini art arda getiriyor. Son olarak kentsel dönüşüme teşvik için kredi kampanyası duyurulurken inşaat sektöründe de maliyetlerin arttığı bildirildi.
Konut kredisi faizleri yükseldi konut satışları durdu!

Emlak piyasasında sular durulmuyor. Konut fiyatlarının yükselişi devam ederken bankalardaki kredi faizlerinin yüksek olması da konuta olan talebi düşürmeye devam ediyor. Konuta olan talep her geçen gün azalırken satış rakamlarının düşmesi ile beraber de gayrimenkul sektöründe daralma endişesi yaşanmaya başladı.

Gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesi nedeniyle kampanya beklentisi devam ederken hükümet kanadından bu kez kentsel dönüşüme teşvik için bir kredi kampanyası geldi. Uzmanlar konut sektöründe yaşanan daralma endişesini değerlendirmeye devam ederken konut fiyatlarının sabit kaldığını ancak inşaat maliyetlerinin de giderek arttığını belirtiyor.

KONUT FİYATLARI SON DÖNEMDE SABİT KALDI

Konut satışlarının çeşitli nedenlerle düştüğünü dile getiren uzmanlar, fiyatların son dönemde sabit kaldığına dikkati çekti. Ülkemizde ortalama konut fiyatları metrekaresinin ortalama 30 bin TL, İstanbul’da 44 bin TL, Ankara’da 23 bin ve İzmir’de ise 35 bin TL olduğunu belirten uzmanlar, son yapılan değerlendirmelere göre 100 konutun yalnızca 7 tanesinin kredi ile satılabildiğine değindi.

insaat-maliyetleri-artarken-konut-fiyatlari-sabitlendi.webp

İnşaat sektöründe maliyetlerinde giderek yükseldiğine dikkati çeken uzmanlar, enflasyonun düşmeye başlayacağı haziran ayı ile birlikte konut fiyatlarının yeniden artmasının beklendiğini bildirdi. Kredi faizlerinin de yüksek olması göz önünde bulundurulduğunda aylık 30 bin lirayı aşan ödemelerin de vatandaşın konuta olan erişimini zorlaştıracağı belirtildi.

Emlak365.com