Kronik hastalığı olanlar dikkat! Her ay devletten 3.336 TL nakit destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bazı hastalıklara sahip vatandaşlara nakit sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardımların bir kısmı pek bilinmediği için genelde başvuru yapılmıyor. Aile Bakanlığı aylık 3.336 TL nakit ödeme veriyor.
Kronik hastalığı olanlar dikkat! Her ay devletten 3.336 TL nakit destek alabilirsiniz!

Türkiye’de sosyal yardım programları vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal yardım alabilmek için şartlarının sosyal yardım programlarının koşullarına uyup uymadığını araştırıyorlar. Oldukça sık bilinen sosyal yardım programları olduğu gibi çok nadir bilinen bazı sosyal yardım programları da bulunuyor. Bu şekilde vatandaşlara devlet tarafından nakit ödemeler yapılıyor.

SOSYAL YARDIM BÜTÇELERİ KATLANIYOR!

Aile Bakanlığı tarafından koordine edilen sosyal yardım programlarından milyonlarca vatandaş yararlanıyor. Bazı sosyal yardımlar tek seferlik olurken bazıları da sürekli olabiliyor. Çok kapsamlı bu sosyal yardım programlarının bütçeleri de oldukça yüksek oluyor. Bundan dolayı vatandaşlara daha fazla miktarlarda sosyal yardım ödemesi yapılabilsin diye Aile Bakanlığı’nın bütçesine sık sık merkezi bütçeden para aktarılıyor.

KRONİK HASTALIK YARDIMI YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı’nın uyguladığı sosyal yardım programlarından birisi de Kronik Hastalık Yardımı oluyor. Bu devlet desteği şu anda uygulamada olan ve aylık verilen en yüksek tutara sahip sosyal yardım olması nedeniyle benzerlerinden ayrılıyor. Ancak bu sosyal yardım için çok özel koşullar aranıyor. Bu özel koşulları karşılayanlara aylık devlet destekleri veriliyor. Nakit olarak yapılan bu ödemeler vatandaşların bütçelerine çok önemli bir destek oluyor.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu sosyal yardımdan yararlanmak için Tüberküloz ve SSPE hastalığına sahip olmak gerekiyor. Bu hastalık nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıplar yaşanabiliyor. Vatandaşlar zor durumda kalınca devletin yardım eli onlara uzatılıyor. Düzenli sosyal yardım ile bu hastaların yaşadıkları kayıpların bir kısmı telafi edilmeye çalışılıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı Kronik Hastalık Yardımı kapsamında sosyal yardım almak isteyenler başvuru işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Öncelikle bu başvuru işlemleri ya bu hastalığa yakalanmış vatandaşlarca veya onlara bakmakla yükümlü kişi tarafından yapılabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan başvurular burada Mütevelli Heyeti tarafından incelenerek onaylanıyor. Hastaların bilgileri Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden alınarak karar veriliyor.

AYLIK ÖDEMELER PTT’DEN!

Aile Bakanlığı Kronik Hastalık Yardımı kapsamında yapılan sosyal yardım için her ay 3.336 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler PTT üzerinden veriliyor. Her ay ödeme gününde vatandaşlar adına bu ödemeler PTT’ye yapılıyor. Vatandaşlar veya vekilleri kimlik beyan ederek bu sosyal yardımı PTT’den çekebiliyorlar.