Kronik hastalığı olanlara duyuruldu! Bu listede olanlara devletten aylık 4.337 TL maaş gibi sosyal yardım destek ödemesi

Devletin sosyal yardımları her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında bir açıklama da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. Bu şartları taşıyan kişilere devlet kronik hastalık yardımı ödeyecek.
Kronik hastalığı olanlara duyuruldu! Bu listede olanlara devletten aylık 4.337 TL maaş gibi sosyal yardım destek ödemesi

Kronik hastalığı olanlara duyuruldu! Bu listede olanlara devletten aylık 4.337 TL maaş gibi sosyal yardım destek ödemesi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile bir destek müjdesi de kronik hastalığı olan kişilere verildi. 

Kronik Hastalık Yardımı adı altında başvuruları kabul edilmeye başlanan yardım programı kapsamında belirtilen hastalığı olan ve aranılan şartları taşıyan kişilere aylık 4 bin 337 liralık sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. Yapılacak olan yardımdan yararlanmak isteyen kişiler başvuru işlemlerini tamamlayarak sosyal yardım maaşı almaya hak kazanacaklar. 

KRONİK HASTALIK YARDIMI NEDİR, KİMLERE, HANGİ HASTALIKLARA VERİLİR?

Devletin ödemiş olduğu sosyal yardımların kapsamı her geçen gün biraz daha genişlemeye devam ederken bu yardımlardan biri de kronik hastalık yardımı olarak öne çıkıyor. Yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin belirlenen hastalıkları taşımaları gerekiyor. Konu hakkında bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır" denilerek hastalık kapsamı belirlenmiş oldu. 

Kronik hastalığı olanlara duyuruldu! Bu listede olanlara devletten aylık 4.337 TL maaş gibi sosyal yardım destek ödemesi

Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü olan kişilerin başvurusuna açıkla olan devlet desteği için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişiler yararlanmak için başvuru formu doldurabiliyor. 

KRONİK HASTALIKLARA PARA YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Kronik hastalığı olan kişilere para yardımı aylık olarak nakit ödenmekte olup 2023 yılı için belirlenen yardım tutarı 4 bin 336 TL olarak uygulanacak. Yardım almak isteyen kişiler Halk Sağlığı Yönetim Sistemi üzerinden almış olduğu belge ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilecek.