Kulislere iki rakam düştü! Ara zam yapılırsa asgari ücret ne kadar olur?

En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesinin ardından en düşük maaş olan asgari ücrete de zam yapılmasına dair yeni gelişmeler yaşanabileceği iddia ediliyor. Kulislerde asgari ücrete zam yapılacağı konuşulurken zam miktarına da yer verilmeye başlandı.
Kulislere iki rakam düştü! Ara zam yapılırsa asgari ücret ne kadar olur?

Türkiye’de en düşük emekli maaşı kapsamında maaş alanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan güzel bir haber vermişti. Buna göre en düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye yükseliyor. Nisan ayından itibaren emekli maaşları 7.500 TL’nin altında olan her emeklinin maaşı 7.500 TL olarak ödenecek. 5.500 TL’lik en düşük emekli maaşı 2.000 TL zamla 7.500 TL’ye yükselecek. 7.500 TL’nin üzerinde maaşı olan emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLENTİSİ ARTTI!

Emeklilere yapılan maaş zammı ile beraber asgari ücretliler için de bir zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak asgari ücrete zam yapıldığında eleştirilere yanıt vererek gerekirse asgari ücrete de bir ara zam yapılır demişti. En düşük emekli maaşının zamlanmış olması bir gereklilikten kaynaklandığını belirten asgari ücretliler kendileri için zam beklentisi içerisinde girdiler.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN MAYIS AYI İŞARET EDİLMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı ile alakalı olarak daha önce yaptığı açıklamalarda gerekirse Mayıs ayında bu zammın yapılacağını işaret etmişti. Mayıs ayında seçimlerin olmasından dolayı bu süreç Nisan ayına çekilebilecek. Seçim öncesinde asgari ücret zammı açıklayacak olan hükümet seçim yarışında aynı zamanda bir avantaj elde edebilecek.

ZAM YAPILIRSA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Asgari ücrete olası bir ara zam durumunda kulislerde çeşitli zam hesaplamaları yapılmaya başlandı. Bunun için de iki ayrı rakam ön plana çıkıyor. İlk iddiaya göre asgari ücret ara zammı yapılarak net asgari ücret 10.000 TL’ye yükseltilecek

Aynı şekilde asgari ücret zammı ile alakalı ikinci bir kulis hesaplaması da en düşük emekli maaşına yapılan zammın asgari ücrete de yapılması şeklinde oldu. Buna göre asgari ücret de 2.000 TL yükselecek. Böylece 8.506 TL olan asgari ücret 10.506 TL’ye yükselerek ödenmeye başlanacak.

Asgari ücret için kulisler hareketlenirken bu zamma karar verilebilmesi çeşitli aşamalardan geçilmesi gerekecek. Öncelikle yapılacak asgari ücret zammının işverenlerle görüşülerek karar alınması gerekiyor. Bu konuda işçilerin temsilcilerinden de fikir alınması gerekiyor. Asgari ücret zammına dair henüz resmi bir girişimde bulunulmadı.