Kurbanlıkların fiyatları belli oldu! En ucuzu kaç TL'ye satılacak?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı bu yılık kurban fiyatlarını açıkladı. 2023 Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?
Kurbanlıkların fiyatları belli oldu! En ucuzu kaç TL'ye satılacak?

Bu 28 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı’na artık kısa bir süre kaldı. Kurban kesecek vatandaşlar da bu ibadetlerini gerçekleştirmek için hazırlıklarını yapmaya başladılar. Zincir marketler kurban kampanyalarını başlatırken yerel kasaplar da kurbanlık satışlarını duyurdular. Kısa bir süre sonra da illerde kurban pazarları kurularak vatandaşların kurbanlıklarını alma imkanı ortaya çıkacak. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Bu konuda en yetkin isimlerden birisi olan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı açıklamalarda bulundu.

KURBANLIKLARIN GÜNCEL FİYATLARI

Kurbanlıkların fiyatları hakkında bilgi veren Osman Yardımcı, “Bu yıl küçükbaş hayvanların fiyatları 7.000 TL’den, büyükbaş hayvanların fiyatları da 84 Bin TL’den başlayacak. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda 1 milyona yakın büyükbaş, 22 milyon civarı da küçükbaş hayvan satışı olmuştu. Bu yıl da benzer rakamları görebileceğiz.” dedi.

CANLI KİLO FİYATLARI BELLİ OLDU

Hayvan sayısının yeterli olduğunu belirten Osman Yardımcı, “Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon da küçükbaş hayvan bulunuyor. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatları 140 TL ile 160 TL arasında olacak. Geçen seneye göre fiyatlar biraz yüksek. Yem ve besicilik maliyetlerinden dolayı fiyatlar arttı.” dedi.

BU YIL NE KADAR ÖDENECEK?

Kurban pazarlarının yakın bir zamanda kurulacağını belirten Osman Yardımcı, “Bugün bir koç almaya kalksanız en kötü şartta 7-8 Bin TL ödemeniz lazım. Büyükbaş kurbanlığın hisse fiyatı ise 12 – 15 Bin TL arasında değişiyor. Bir büyükbaş kurbanlık bu yıl asgari 84 Bin TL olacaktır. Et fiyatları yüksek değil. Kamuoyunda buna dair bir algı var. Vatandaşımız buna inanmasın. Fiyat artmışsa artan maliyettir. Kimsenin ekstra bir kazanç elde ettiği yok.” ifadelerini kullandı.

Kurban fiyatlarına dair ilden ile değişen bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu fiyatlar nakliye gibi ek bir maliyet ile de artabilir. Ayrıca nakliye maliyeti olmadan yapılan kurbanlık satışlarında daha uygun fiyat imkanı olabilir.

Öte yandan kurbanlıklarını Kurban Bayramı’nın üçüncü gününden sonra alan vatandaşlar eğer bulabilirlerse bir miktar daha düşük fiyatla kurbanlık alımı yapabilecekler.