Kuyumcular tahminlerini açıkladılar! Gram ve çeyrek altın bu fiyatlara koşuyor!

Altın piyasasındaki fiyat hareketlilikleri takip edilirken bundan sonra görülebilecek fiyatlar merak ediliyor. Kuyumcular altın için yoğun bir talep aldıklarını belirterek altın fiyat tahminlerini açıkladılar.
Kuyumcular tahminlerini açıkladılar! Gram ve çeyrek altın bu fiyatlara koşuyor!

Altın fiyatlarında gerçekleşen hareketler son dönemlerde yatırımcıların iştahını kabarttı. Ons altının 2.030 dolar görmesi ile altın yatırımcıları bekledikleri yükselişin bir kısmını gördüler. Yine aynı ons altının 2.000 dolar aşağısına gerilemesi ise henüz altın yatırımı yapmayanlar için alım fırsatı oldu. Bu durum kuyumcularda fiziki altına olan talebi arttırarak son ayların en büyük yoğunluğunun oluşmasına neden oldu. Kuyumcular ise altın piyasasındaki son gelişmeleri piyasanın tam içinde olanların gözüyle kamuoyuna açıkladılar.

DAHA ÖNCEKİ TAHMİNLERİ GELDİ!

Kuyumcu esnafı olarak yıllardır tecrübesi bulunan Bayram Erdoğan altın fiyatlarına dair bir değerlendirme yaparak, “Son bir hafta içerisinde müşterilerimizin fiziki altın talepleri oldukça yükseldi. Altın bu dönemin güvenli limanı oldu. Bundan dolayı kuyumcularda büyük kalabalıklar olabiliyor. Biz daha önceden 2023 yılının ilk çeyreğinde çeyrek altının 2.200 TL olacağını tahmin ettiğimizi açıklamıştık. Şu anda çeyrek altında bu rakamları gördük. Gram altın için ise 1.300 TL rakamını vermiştik. Gram altın da şu anda 1.325 TL seviyesinde bulunuyor.” dedi.

ALTIN FİYATLARI İÇİN YENİ HEDEFLER!

Altına olan talebin artmasına dikkat çeken Bayram Erdoğan, “Altın fiyatlarının bundan sonra ne olacağını vatandaşlarımız çok merak ediyorlar. Önümüzde bir seçim var ve biz seçim sonrasına odaklanmalıyız. Dolar seçim sonrası 25 TL’ye yükselirse ve o süreçte ons altın da 2.300 dolar seviyesini görecektir. Böyle bir denklemde gram altın fiyatı yaklaşık olarak 1.700 TL’ye yükselecek. Çeyrek altın için de 3.000 TL fiyatını göreceğiz. Daha önce yapmış olduğumuz fiyat tahminlerini bazı vatandaşlarımız abartılı bulmuşlardı. O dönem yatırım yapan kazandı. Bugün de bu rakamlar abartılı görülebilir. Ancak çeyrek altın yıl bitmeden 3.000 TL’yi görecek.” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları için gelecek hafta çok kritik olacak. FED’in açıklayacağı faiz kararına göre altında bir fiyat gerilemesi olabilecek. Bu da alım fırsatı anlamına gelecek. Uzmanlar FED’in faiz kararını bekleyerek kısa vadede altın fiyatlarına dair değerlendirme yapmayı tercih ediyorlar.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.