Kuyumculardan gram altın fiyat tahmini! Bu rakam ilk defa söylendi!

Altın piyasası ile alakalı olarak bundan sonra gerçekleşecek fiyatlamalar merak edilirken kuyumculardan altın fiyat tahmini geldi. Ons ve gram altın hakkında meydana gelen son fiyat gelişmeleri nelerdir?
Kuyumculardan gram altın fiyat tahmini! Bu rakam ilk defa söylendi!

Altın piyasası bir süredir fiyat yükselişleri ile gündem olmuştu. Bu hafta ise ons altında 2.000 dolar altına sarkmalar görülse de fiyatlarda toparlanma hareketleri takip ediliyor. Ons altında net bir yükseliş takip edilemese de bu haftanın kayıplarının önemli bir kısmının geri alındığı görüldü. Altın fiyatlarına dair bundan sonraki olası gelişmeler de merak konusu ediliyor.

ABD’DEN VERİ AKIŞI BEKLENİYOR

Analistler, ABD'de güçlü kalmaya devam eden iş gücü piyasalarının ardından yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesi yatırımcıların temkinli davrandığını belirterek, güvenli liman varlıklara olan talebin sınırlı da olsa arttığını söyledi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında ekonomik aktiviteyi yavaşlatmak istediğini ifade eden analistler, buna karşın piyasalarda Banka'nın adımlarının ülke ekonomisinde ani bir durmaya neden olup olmayacağı endişesinin varlığını sürdürdüğünü kaydetti. Para piyasalarında, Banka'nın 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 72 seviyesinde bulunuyor.

ONS ALTIN NE OLUR?

Altın fiyatlarına dair kuyumcular yeni değerlendirmeler yapmaya başladılar. Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından İlhan Ünder yaptığı değerlendirmede, “FED artık ilerleyen tarihlerde faiz artırımı yapamayacak. Piyasalarda böyle bir kanaat oluştu. Ons altın aldığı bu rüzgar ile yükseliş hareketine başladı. Şimdi FED yeni bir faiz artırımı yaparsa ons altın baskı altında kalır. Şu anda ons oltın 2.000 dolar seviyesinin biraz altında ve biraz üstünde fiyatlanıyor. Ons altının yükselebilmesi için 2.000 doların üzerinde en az bir hafta kalması gerekir. Bu sağlanırsa 21.030 dolar seviyesi aşılacaktır. Sonrasında ise hedefler 2.250, 2.500 ve 2.750 dolar olacaktır.” dedi.

GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Gram altın ile alakalı olarak da değerlendirme yapan İlhan Ünder, “Dünya ekonomisine biraz bakmamız gerekiyor. Pandemi döneminde tüm ülkeler para bastılar ve enflasyon yükseldi. Bunun altın ile bir alakası var. Bu basılan paralar karşılıksız basıldı. Yani basılan paranın karşılığında altın yoktu. Bu da altın fiyatlarının gerilemesine neden oldu. Ancak bu durum altın fiyatlarının iki katına yükselmesine de neden olacak. Gram altının önce 1.750 TL’ye ve ardından da 2.250 TL’ye fırlayacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.