Mart ve Mayıs aylarında ödenecek! Emeklilerin hesaplarına 4.000 TL yatacak!

Emekliler ile alakalı olarak yeni bir ödeme bilgisi kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Başkent kulislerinden sızan bilgilere göre emeklilere toplam 4.000 TL'lik ödeme yapılacak. Ödemelerin hesaplara yatacağı ayların da belli olduğu iddia edildi.
Mart ve Mayıs aylarında ödenecek! Emeklilerin hesaplarına 4.000 TL yatacak!

Türkiye'de emekli vatandaşların oldukça merak ettiği bir konunun ayrıntıları belli olmaya başladı. Emeklilere her yıl ödenen emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak kulislere yeni bilgiler yansıdı. Şu anda iddia niteliğinde yer alan bu bilgiler kapsamında emekliler bayram ikramiyelerine dair ödemeleri alacakları aylar da belirlendi. 2023 yılında emekli bayram ikramiyesine yapılacak zam da netleşmeye başlarken tüm emekliler bu bilgileri heyecanla bekliyorlar. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak en çok merak edilen hususlardan birisi olan ödeme takviminde 2023 yılında değişiklik yapılacak. Bu ödemeler normal koşullarda Ramazan ve Kurban bayramlarının hemen öncesinde yapılıyor. Ancak bu yıl hem deprem felaketi hem de seçim bu takvimi değiştirecek. 

Ramazan Bayramı bu yıl Nisan ayında kutlanacak. Ancak emekli bayram ikramiyeleri deprem felaketinden dolayı Ramazan başlamadan ödenecek. Pandemi döneminde de aynı uygulama yapılmış ve emekliler Ramazan ayı girmeden bayram ikramiyelerini almıştılar. Bu yıl da deprem felaketinden dolayı çok sayıda emekli mağdur oldu. Bu mağdurluğun giderilmesini desteklemek adına bayram ikramiyeleri yine Ramazan ayı başlamadan ayni Mart ayında ödenecek. 

Emeklilerin bu yıl alacakları ikinci bayram ikramiyesi ise Kurban Bayramı'ndan önce ödenmesi gerekiyor. Ona da seçim ayarı verilecek. Seçim sonrasına bunu bırakmak istemeyen hükümetin emekli bayram ikramiyelerini emeklilere Mayıs ayında seçimin hemen öncesinde ödenmesini sağlayacağı iddia edildi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. 

İKRAMİYELER ZAMLANACAK!

Emekli bayram ikramiyelerine her yıl zam yapılması gibi bir zorunluluk da bir uygulama da bulunmuyor. Ancak yüksek enflasyondan dolayı 1.100 TL'lik emekli bayram ikramiyelerinin herhangi bir değeri kalmadı. Hükümetin emekli bayram ikramiyesi için zam hazırlığı içerisinde olduğu biliniyordu. Yaşanan deprem felaketi ise bu planı bozdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1.100 TL'lik emekli bayram ikramiyesini 2.500 TL'ye yükseltme şeklinde planı bulunuyordu. Yalnız bu planda bir zorunlu güncelleme yapılacağı belirtildi. 14,5 milyon emekliye yapılacak bu ödemenin mali külfetini biraz kısmak zorunda kalacak olan hükümet 1.100 TL'lik emekli bayram ikramiyesini 2.000 TL'ye yükselteceği iddia edildi. Bu zam uygulanırsa emekliler Mart ayında 2.000 TL ve Mayıs ayında 2.000 TL olmak üzere 4.000 TL ödeme alacaklar.