Memur maaş zammı için ilk görüşme yapıldı! Ek zam, enflasyon farkı, refah payı hesapları başladı!

Memurlara yılbaşında yapılacak olan maaş zamları ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün kritik bir görüşme gerçekleştirdi.
Memur maaş zammı için ilk görüşme yapıldı! Ek zam, enflasyon farkı, refah payı hesapları başladı!

Memurların maaşlarına yapılacak 2023 zammı ile alakalı olarak yeni son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Asgari ücrete yapılan zammın ardından memurların da iştahları kabardı. Sadece maaş zammı değil ek zamlar da talep eden memurlar bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştüler.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bugün Memur-Sen ile bir araya geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın yöneticisi zam konusunda görüşme yaptılar. Memur temsilcileri Bakan Vedat Bilgin’e zam taleplerini aktardılar. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin konuya dair görüşme sonrasında açıklama yapmasa da Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamayla tüm memurları heyecanlandırdı.

MEMUR MAAŞ ZAMMI GÖRÜŞMESİ YAPILDI!

Memurlar için taleplerini Bakan Vedat Bilgin’e aktardıklarını belirten Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Asgari ücrete yapılan yüksek oranlı zammın gerekçesi memurlar için de geçerlidir. Bunun için de memura enflasyonun dışında da zam yapmak zorunluluk haline gelmiştir. Bu talebimizi ilettik ve olumlu bir karşılık aldığımızı söyleyebilirim. Güzel gelişmeler olabilir.” dedi.

Memur maaşlarının vergi sorununu da dile getirdiklerini belirten Ali Yalçın, “Türkiye’de tüm çalışanlarda olduğu gibi memurlarda da vergi matrahı sorunu yaşanıyor. Yıl içerisinde bu vergi matrahından dolayı maaşlar kesintiye uğruyor. Buna dair isteğimizi Sayın Bakanımız Vedat Bilgin’e söyledik ve vergi matrahının yükseltilerek oranın da yüzde 15’te sabitlenmesini önerdik. Bu düzenleme yapılırsa memurlar yıllık 4-5 Bin TL kazançlı çıkacaklar.” ifadelerini kullandı.

Memur maaşlarının yükseltilmesi için gerekçeleri olduklarını belirten Ali Yalçın, “Büyük şehirlerde kira fiyatları ortada. Ekonomik göstergeler asgari ücrete yapılan zammı nasıl ki doğru bir gerekçeye dayandırıyorsa memurlara yapılacak zam için de o koşullar geçerlidir. Ek bir zam zaruret haline gelmiştir. Buna dair çok geçmeden açıklamalar yapılacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

MEMURLARA NE KADAR MAAŞ ZAMMI YAPILACAK?

Memurların maaşlarına normalde toplu sözleşmeden dolayı Ocak ayında yüzde 8 ve ek olarak son 6 aylık enflasyon farkının zam olarak verilmesi gerekiyor. Ancak ekonomik şartların zorlaştığı dönemlerde memur maaşlarına ek zamlar gündeme gelebiliyor. Geçtiğimiz yıl bu doğrultuda yüzde 2,5 ek zam yapılmıştı. Bu yıl da bir ek zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şu anda belli olan rakamlara göre Aralık ayı enflasyonu hariç memurlara yüzde 14 civarında zam yapılması gerekiyor. Bunun üzerine Aralık ayı enflasyonu da eklenecek. Ayrıca ek zam yapılıyorsa o da hesaplamaya katılarak memur maaş zammı yılbaşından sonra uygulanacak.