Memur ve emekli maaşlarına enflasyon zammı geldi! İşte zamlı maaş tablosu

Ekonomide yaşanan dalgalanma enflasyon rakamlarını yükseltmeye devam ederken milyonlarca memur ve emekli için maaş zammı da kesinleşti. TÜİK ilk 3 aylın enflasyon farkı zammı hesaplama!
Memur ve emekli maaşlarına enflasyon zammı geldi! İşte zamlı maaş tablosu

Memur ve emekli maaşlarına enflasyon zammı geldi! İşte zamlı maaş tablosu - Ekonomik olarak yaşanan olumsuz gelişmeler ne yazık ki enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişi tetiklerken milyonlarca memur ve emeklinin maaşları da daha ilk 2 aydan enflasyon karşısında eridi. 

Hatırlanacağı üzere memur ve emekli sendikaları ile hükümet arasında yapılan görüşmeler sonucunda 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde uygulanacak maaş zammı yüzde 30 olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 17 çıkan oranın üzerine iyileştirme payı olarak ek zamla rakamı önce yüzde 25 olarak ilan etmiş, sonrasında oluşan büyük tepki üzerine rakam bir kere daha güncellenerek yüzde 30 seviyesine çekilmişti. 

TÜİK TEFE TÜFE İLK 2 AYLIK ENFLASYON FARKI HESAPLAMA! MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ENFLASYON FARKI OLUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından henüz Ocak ve Şubat ayı olmak üzere 2 aylık enflasyon farkı açıklandı. Şubat ayında Ocak ayının, Mart ayında ise Şubat ayının enflasyon verileri ilan edildi. Açıklanan rakama göre TÜİK TEFE TÜFE Ocak 2023 enflasyonu yüzde 6,65 olarak ilan edilirken Şubat ayı enflasyonu ise yüzde 3,15 olarak ilan edildi. Yani ilk 2 aylık enflasyon toplamı yüzde 10 seviyesine ulaşırken bu da toplu sözleşme zammı olan yüzde 8 oranını aştı. Yani şimdiden ek zam kesinleşti. 

 Memur ve emekli maaşı kesin zam oranı ise TÜİK tarafından açıklanacak olan Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının ilan edilmesi ile Temmuz ayının ilk haftası içerisinde kesinleşecek. Yapılacak olan açıklamaların ardından ilk 6 aylık enflasyon farkı üzerinden belirlenen yüzde 8'lik zamma ilave olarak bu rakam da hesaplamaya katılacak ve yeni zamlı maaşlar bir kere daha hesaplanacak. 

Memur ve emekli maaşlarına enflasyon zammı geldi! İşte zamlı maaş tablosu

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM, ENFLASYON ZAMMI 2023 GELECEK Mİ, NE ZAMAN YAPILACAK?

Memur ve emekli maaşlarına enflasyon zammı 2. aydan kesinleşirken gözler asgari ücrete çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "olağanüstü bir durum olur ve enflasyon düşmezse asgari ücrete ara zammı konuşuruz" diyerek 2023 yılı asgari ücretini açıklamıştı. Enflasyondaki yükselişin önünün kesilmediği takdirde seçimden önce bile ara zam yapılarak asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının arttırılabileceği kulisleri yapılmaya başlandı.