Merkez Bankası mart ayı faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı belli oldu

TCMB, yılın üçüncü faiz kararı için toplantısını gerçekleştirdi. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasalar yeniden hareketlenirken vatandaşlar TCMB'nin mart ayı faiz kararını merak etmeye başladı.
Merkez Bankası mart ayı faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklanan para piyasaları yeniden hareketlenmeye başladı. Döviz ve borsa kuru ile altın piyasasında yaşanan hareketlilik sürerken piyasaların meraklı bekleyişi de an itibariyle sona erdi. Yılın üçüncü faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı mart ayında merak konusu olurken piyasaların izleyeceği grafik de piyasa takipçilerinin gündeminde yer aldı. Merkez Bankası'nın faiz kararı için PPK toplantısının sonucuna gözler çevrilirken yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen toplantının detayları ortaya çıktı.

TCMB PPK MART 2024 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB PPK toplantısı sona ererken mart ayı faiz kararı son dakika olarak duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen mart 2024 Para Politikası Kurulu Toplantısı 21 Mart Perşembe günü itibariyle sonuçlandı.

merkez-bankasi-mart-ayi-faiz-karari-aciklandi-tcmb-politika-faiz-orani-belli-old.webp

TCMB, 21 Mart Perşembe 2024 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Fatih Karahan başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna duyurdu. 21 Mart Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Karahan'ın öncülüğünde bir araya geldi. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanırken bir önceki faiz kararı merak edildi.

Ocak ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5'tan yüzde 45 seviyesine yükseltilmesine karar vermişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında yaptığı şubat ayı toplantısında faizi sabitlemeye karar verdi. Bununla beraber mart ayı kararı merak edilirken TCMB tarafından alınan mart ayı enflasyon kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu.

ekran-goruntusu-2024-03-21-140150.png

Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ‘’21 Mart 2024 Tarihli PPK Kararı: 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranı 500 baz puan artırıldı.'' ifadeleri yer aldı.

Emlak365.com