Milyonlar bu rakamı bekliyordu! Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması yapıldı

Milyonlarca çalışanın ve ailesinin beklemiş olduğu 2023 asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı.
Milyonlar bu rakamı bekliyordu! Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması yapıldı

Ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçen Türkiye'de yaşanan dalgalanma en çok sabit gelirli vatandaşları olumsuz etkilemişti. Vatandaşların alım güçleri enflasyonda yaşanan yükseliş ile düşerken bu sene bir ilk yaşanmış ve asgari ücrete tarihte ilk kez memur ve emekli maaşında olduğu gibi Temmuz ayında ara zam yapılarak enflasyon farkı yansıtılmıştı. 

Ne yazık ki Temmuz ayında gelen ara zam yine enflasyona yenik düşmüş ve bir kere daha da erimişti. Emekli ve memur maaşı yanı sıra asgari ücrete 2023 Ocak zammı için geri sayım başlarken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret Ocak zammı hakkında hükümet adına açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı. Fuat Oktay yaptığı açıklamasında "İşçi ve işveren kesiminin oy birliği ile kararlaştırılan 'Asgari Ücret Komisyonu', 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına Aralık ayında başlayacaktır.

Mısır'la ilişkilerin normalleşmesine yönelik temaslarımız iki tarafın ortak iradesi, müşterek menfaatler, karşılıklı saygı çerçevesinde sürmektedir" diyerek toplantının Aralık ayında yapılacağını duyurdu. Aralık ayında yapılacak olan 3 toplantının ardından asgari ücrete gelecek zam oranı belirlenecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilecek. 

 ASGARİ ÜCRET 2023 ZAMMI İÇİN KULİSLERDE KONUŞULAN RAKAM NE KADAR, EN FAZLA KAÇ TL OLUR?

Asgari ücret zammı için yeni rakamlar konuşulmaya devam ederken ortaya atılan son kulis haberinde işverenlerin kapalı kapılar ardında en fazla 2023 asgari ücret rakamı için 10 bin TL rakamını telaffuz ettiklerini dile getirmiştiler. Asgari ücrette en güçlü beklenti ise bu rakamın 7 bin 500 TL olacağı yönünde gerçekleşti. 2023 Ocak zammı için kulislerde konuşulan iddialar ise Ocak ayında asgari ücretin 7 bin 500 TL yapılacağı ancak Temmuz ayında da ara zam yapılarak yine önümüzdeki senede 2 kere zam yapılması yönünde ağırlık kazandı.