Naci Görür'den bir il için özel deprem uyarısı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bir il için özel olarak deprem açıklaması yaptı. 6 Şubat depremi ile stres transferi olmuş olabileceğini belirterek tedbirli olunması gerektiğini açıkladı.
Naci Görür'den bir il için özel deprem uyarısı!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem felaketinin ardından bölgede yeni bir depremden endişe eden vatandaşların sayısı bir hayli fazla. Bundan dolayı da deprem uzmanlarına her yeni sarsıntıda yeni sorular soruluyor. Bu sorulara zaman zaman yanıt veren deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama daha yaptı. Özellikle Adana'da gelişen yeni bir durum olup olmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendiren Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu.

ADANA'A DEPREM OLACAK MI?

Adana’da deprem olacak mı sorusuna geniş çaplı bir yanıt veren Prof. Dr. Naci Görür, “Adana hep sorulan illerimizden birisi oluyor. Herkes aynı soruyu tekrar tekrar soruyor. İnsanlarımızın yaşadıkları kaygıları anlıyorum. Ancak mümkün oldukça insanlarımıza faydalı olacak konular üzerinde durmamız gerekiyor. Onları doğru yönlendirmek için gayret gösterelim.

Kahramanmaraş’ta 7,5 büyüklüğündeki deprem üreten Sürgü fayım kırıldı. Ancak onun batı – güneybatı uzanımı olan Sorgun fayında herhangi bir kırılma meydana gelmedi. Bu fay da Adana havzasına doğru dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde de Doğu Anadolu Fay Hattı’nın kolları var.

Bu bahsettiğimiz kollar üzerinde Kahramanmaraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilirler. Biz bu konuda yetkililere gerekli uyarıları yaptık. Biz bu uyarıları insanlarımızı korkutalım diye yapmıyoruz. Deprem korkusu ile yaşanmaz. Amacımız doğru şeyler yapmaktır. Yerleşim yerlerimizi deprem dirençli hale getirmeliyiz. Bunun için yetkililere bilgi veriyoruz. Bilim durum ne ise onu söyler ve tedbirler alınmasına zemin hazırlar. İnsanların duymak istediklerini söylemek bilim değildir. İnsanları suçlamayalım. Hele hele bu deprem konusunu asla siyasileştirmeyelim.” dedi.